V projektu Ureditev nabrežja reke Drave – Lent namerava Mestna občina Maribor urediti javne površine. Na območju med Vodnim stolpom in Studenško brvjo bo mariborska občina v celotni na novo uredila cestišče, tlakovane površine, površine pred gostinskimi vrtovi, uredili bodo tudi sprehajalna pot med tržnico in Studenško brvjo ter dodali zelene površine in zasadili drevesa.

Javno naročilo je še v teku, mariborska občina pa je na svoji spletni strani objavila javno naročilo za izvedbo gradbeno obrtniških del na nabrežju reke Drave. Rok za oddajo ponudb je 18.2.2022.

Foto: Facebook Mestna občina Maribor

Foto: Facebook Mestna občina Maribor

Foto: Facebook Mestna občina Maribor

Pred hišo stare trte urejen prireditveni prostor

V osrednjem delu Lenta bo urejena brežina reke Drave s stopnicami, ki se bodo spuščale k vodi, osrednji trg pred hišo stare trte pa bo urejen kot osrednji prireditveni prostor,” pojasnjujejo na Mestni občini Maribor (MOM).

Z deli bomo pričeli takoj po zaključenem postopku izbire izvajalca, predvidoma v spomladanskih mesecih. Projekt bo predvidoma zaključen do poletja 2023.

Vrednost investicije zaenkrat še ni znana, Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pa je odobrila evropska sredstva za projekt. Sredstva, s katerimi bo mariborska občina uredila Dravsko promenado in Lent, bo tako prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.