Obnova druge faze ureditve cestne poteze Streliška-Lackova, od Ulice Pohorskega odreda do križišča s Kardeljevo cesto, ki se je začela 23. septembra in bo stala 1,56 milijona evrov (milijon bo prispevalo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, op. p.), je pred dnevi skorajda obstala.

Razmišlja tudi o policiji in odvetniku

Dela, ki jih izvajata podjetji Pomgrad in Nigrad, so namreč precej razburila lastnika več tamkajšnjih zemljišč, na katerih izvajajo dela. Mirko Obreht je prav zato že pred dnevi s traktorjem, ki ga je parkiral sredi gradnje krožišča v križišču Streliške in Radvanjske ceste, želel izvajalcem preprečiti nadaljevanje gradnje.

Kot poroča Večer, so po prepričanju Obrehta izvajalci del brez njegovega soglasja in ustrezne pogodbe nedovoljeno posegli na njegove parcele, zato bo traktor tam pustil, jim je dejal, dokler ne dosežejo ustreznega dogovora. Občini je sicer dovolil, pravi, da na njegove parcele razširi kolesarsko stezo, a je pogodba za 193 kvadratnih metrov, izvajalci pa naj bi brez kakršnegakoli vprašanja ali soglasja začeli graditi krožišče, čeprav zanj nikoli ni dal nobenega soglasja. Na njegove parcele so posegli vsaj 20 metrov globoko, je prepričan, poleg tega na njegovem zemljišču postavili še dva stebra za luči, je za Večer še dejal Obreht in dodal, da se bo v primeru, če ne bo dogovora, obrnil na policijo in odvetnika.

Pogodba o stvarni služnosti

Iz Mestne občine Maribor so jim sporočili, da je rok za dokončanje del konec leta, od pravočasnega zaključka pa je odvisen tudi sofinancerski delež države. O morebitnem nedovoljenem posegu na zasebno zemljišče pa pojasnjujejo, da so z lastnikom 24. julija letos sklenili pogodbo o stvarni služnosti, s katero naj bi se tudi dogovorila, da bosta po zaključku gradbenih del opravila odmero in parcelacijo zemljišč glede na dejansko opravljene posege in da bo občina ta zemljišča od njega odkupila. Predvideno je, še piše Večer, da bo šlo za okoli 260 kvadratnih metrov zemljišča. Obe strani se pogovarjata o možni rešitvi nastale situacije.