Mariborske tržnice, ki v nekoliko varnejši različici še vedno obratujejo, so že polne spomladanskih pridelkov. Pogumni branjevci, odeti v zaščitne maske in rokavice vas že pričakujejo s kolerabicami, redkvicami, mlado čebulo, mlado solato, radičem in motovilcem, regratom, čemažem …

Tržnice obratujejo po naslednjem delovnem času:
• osrednja tržnica na Vodnikovem trgu in mesni paviljon bosta odprta vsako sredo, petek in soboto med 7. in 13. uro. Na tržnici bo dovoljeno prodajati zelenjavo in sadje prodajalcem, ki imajo ustrezno pogodbo za rezervacijo mize.
• tržnica Tabor bo odprta vsako sredo, petek in soboto med 7. in 13. uro.
• tržnici Pobrežje in Tezno bosta odprti vsako sredo, petek in soboto med 7. in 12. uro.

Tržnica integrirane pridelave sadja in zelenjave na Trgu svobode bo do nadaljnjega zaprta. Na Mali tržnici nemoteno obratujejo samopostrežna trgovina, Hiša kruha, Zelena japka in mesarija, zeleni del bo pa odprt v soboto med 8:00 in 12.30.

Te varnostne napotke je potrebno upoštevati

Naj spomnimo, da je na tržnicah potrebno upoštevati varnostne napotke za preprečevanje širjenja covid-19. Tako:

– ohranjamo varnostno razdaljo najmanj 2 metra,
– izdelkov, namenjenih prodaji, se ne dotikamo,
– v mlečno-mesni paviljon vstopamo posamično in pazimo na to, da se hkrati pri posamezni prodajni vitrini zadržujeta največ 2 kupca (na priporočljivi varnostni razdalji),
– pred vstopom v mlečno-mesni paviljon si obvezno razkužimo roke.

Kot še pišejo na Mariborskih tržnicah, vse prijemalne površine razkužujejo na vsaki 2 uri z ustreznimi certificiranimi razkuževalnimi sredstvi.