Na parkirišču pred e.Leclercom na Tržaški cesti v Mariboru se je danes dopoldne začelo tridnevno usposabljanje gasilcev in prvih posredovalcev s področja tehničnega reševanja ob prometnih nesrečah (Heavy Rescue Slovenia 2022), sočasno pa na isti lokaciji poteka še TexPort Action Days, v okviru katerega se skupine gasilcev po tri s pomočjo mednarodnih inštruktorjev (nemško-avstrijska naveza) v požarnem zabojniku usposabljajo v gašenju notranjih požarov. Gre za že deveti tovrstni dogodek, ki je po številu udeležencev drugi največji Rescue Days na svetu, prvič pa poteka v Mariboru. Sprva je bil leta 2020 načrtovan v Laškem, a ga zaradi corone niso mogli izvesti. Za namene usposabljanja bodo v treh dneh razrezali 120 vozil, večina med njimi prihaja z avtoodpadov, nekaj pa je tudi novih.

Usposabljanje si lahko ogleda vsak

Na dogodku bo v treh dneh sodelovalo okoli 650 udeležencev, in sicer prostovoljnih in poklicnih gasilcev iz devetih držav (Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Nemčije, Švica, Poljske, Bosne in Hercegovine ter Črne gore). Še posebej aktivni so mariborski gasilci, ki so na usposabljanju tudi tehnični pomočniki, sodelujejo pa tudi s svojo opremo.

“Dogodek je odprt za širšo javnost, usposabljanje lahko do nedelje pride z varne razdalje pogledat vsak (med 9.00 in 18.00 uro),  prav tako pa tudi sejem gasilske opreme, ki je na ogled v šotoru v neposredni bližini poligona,” nam je povedala organizatorka Blanka Kroflič. Dodaja, da je bilo za omenjeno usposabljanje s strani gasilcev veliko zanimanja: “Gasilci so se prijavili sami. Tečaj z 250 gasilci je bil poln v 12 urah, kar je absolutni rekord.”

Tečajniki nova znanja pridobivajo s pomočjo simulacije resničnih nesreč

Pri usposabljanju gasilcev na vozilih sodeluje šest različnih inštruktorjev iz Slovenije, Hrvaške, Poljske, Švice, Nemčije in Avstrije, ki sodelujočim prikazujejo nove pristope in načine reševanja, ki morajo biti prilagojeni novi tehnologiji vozil. “V usposabljanju imamo šest delovnih točk, ki jih vodijo različni inštruktorji. Vsaka država je za usposabljanje pripravila scenarij, ki se je pri njih dejansko zgodil, in ga skušamo v Mariboru čim bolj simulirati. Švicarska ekipa, kjer imajo veliko hribovitih območij, je pripravila scenarij, v katerem avtomobil zapelje po pobočju in ga je potrebno rešiti. Hrvaški kolegi prikazujejo dogodek, v katerem je z avtoceste na drugo cesto padalo osebno vozilo, poljski gasilci prikazujejo tovorno vozilo, nemški izkušnjo z navitim vozilom okoli drevesa.”

“Za namene usposabljanja pa so na voljo tudi nova vozila in električna vozila. Na ta način gasilci obnovijo oziroma pridobijo dodatna znanja s področja elektrike, v primerih, ko je takšno vozilo udeleženo v prometni nesreči ali zagori. Pri tehničnem postopku reševanja je namreč potrebno pri električnih vozilih upoštevati določena pravila, zaradi česar se postopki, če ne zagotovimo dodatnih posredovalcev, podaljšajo. Pred začetkom reševanja je potrebno izklopiti določena nizko- in visokonapetostna varovala,” pa pojasnjuje Boštjan Žagar, vodja tehničnega dela usposabljanja.