Ambient gledališke menze je imel sprva nekoliko mehiški pridih zaradi ometa živih barv in rdeče zidne opeke, po renovaciji pa celoten prostor deluje veliko svetleje in bolj odprto, kletnim prostorom navkljub. Celotnemu prostoru daje velik pečat tudi tračkalnica, nepogrešljiva kadilnica, z veliko tablo na zidu, kjer se izmenjuje nemalo idej, kritik, misli in še česa. “Nadomestili smo dotrajano pohištvo, prepleskali osrednji prostor jedilnice, zamenjali luči in povečali kuhinjo. Celoten prostor smo osvežili,” je opisala Rosvita Šeruga, vodja lokala.

Tudi sama rada dobro jem, zato sem sledila lastnemu okusu in smernicam. Na jedilniku imamo tako klasične jedi, kot tudi določene specialitete, pri vseh pa si prizadevamo, da so vrhunsko pripravljene. Ena izmed pohval, ki se mi je najbolj vtisnila v spomin, je bila, da je imel naš gost občutek, kot bi obiskal restavracijo z Michelinovo zvezdico.

Prenovljen prostor pa ne bo vplival na same prehranjevalne navade gledališčnikov. Samopostrežni bife še vedno ponuja tri različne glavne jedi s prilogami, dve dnevni juhi in solatni bar. Po besedah vodje so prevetrili kuhinjo, zato pa jim gostje že nizajo pohvale. “Tudi sama rada dobro jem, zato sem sledila lastnemu okusu in smernicam. Na jedilniku imamo tako klasične jedi, kot tudi določene specialitete, pri vseh pa si prizadevamo, da so vrhunsko pripravljene. Ena izmed pohval, ki se mi je najbolj vtisnila v spomin, je bila, da je imel naš gost občutek, kot bi obiskal restavracijo z Michelinovo zvezdico,” se pohvali Šeruga.

Postrežejo tudi s hišno peninsko torto

V kuhinji je tako dobrodošel doprinos vsakega člana kuharske ekipe posebej. “Imamo specialista za azijsko kuhinjo, navdušenega slaščičarja, ki ima zasluge, da smo dobili čisto svojo hišno torto, ki je po mojem okusu najboljša torta, kar sem jih kdaj pokusila,” dodaja vodja lokala. Peninska torta je tako dobila stalno mesto na jedilniku in obenem naziv hišne torte, saj je tudi v logotipu sicer tudi hiše penine, prav peneče vino. Poleg hišne specialitete po besedah vodje velja poskusiti tudi košček orehove torte. Hrano bo odslej mogoče naročiti tudi na dom, od ponedeljka bodo dostavo zagotovili z dostavljalci Ehrane in Wolta.

Eleganten ambient gledališke kavarne pa bo ostal takšen, kot je, v slogu pristne dunajske kavarne in kot pritiče celotni stavbi, v kateri se nahaja. Kavarna bo zaživela le s spremenjenim imenom Gledališka kavarna in restavracija. “Odločili smo se, da ime pritiče stavbi, v kateri se nahajamo. Izraz gostilna ali bistro bi morda dobil drugačen prizvok, a kljub temu želimo sporočiti našim gostom, da so pri nas lahko zelo sproščeni,” je dejala vodja lokala Rosvita Šeruga. V prihodnosti želijo nadaljevati tudi s koncerti, s katerimi so pričeli v lanskem letu, njihovo prihodnost pa bo krojila epidemiološka slika.