Tri tedne je tega, kar so v Mariboru pričeli s pripravljanjem območja za primer izbruha koronavirusa v Mariboru. Za primerno lokacijo so izbrali Cesto proletarskih brigad tik ob trgovskem centru Mercator in Gasilsko brigado Maribor. Dva dni kasneje, 5. marca so sprejeli prve paciente.

Izboljšali delovne pogoje

Danes so na omenjeni vstopni točki postavili še velik šotor ter s tem izboljšali delovne pogoje zaposlenih. Trenutno je na točki zaposlenih šest oseb. Število zaposlenih se je v preteklih dneh, ko se je Ministrstvo za zdravje odločilo, da bodo na vstopni točki opravljali tudi diagnostične preglede, povišalo.

Najmlajši star 22 let

Kot nam je povedal Aleksander Jus, mag. zdr. nege, pomočnik direktorja za zdravstveno nego Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca, so od vsega pričetka, ko so v Mariboru pričeli z jemanjem brisov, opravili 1232 testov. Zaenkrat beležijo 43 pozitivnih primerov. Najmlajši testirani, ki je bil pozitiven je star 22 let, najstarejši 79 let.

Vstopna točka na Taboru je sicer namenjena prebivalcem Maribora, sosednjih občin in občin: Slovenska Bistrica, Lenart, Ptuj in Ormož.