V ponedeljek, 3. februarja, je z delom pričela nova direktorica Mladinskega kulturnega centra Maribor – Marja Guček, ki je s tem dnevom zamenjala dosedanjo direktorico Majo Malus Azhdari in pričela svoj petletni mandat. Delovno mesto je sicer uradno prevzela s 1. februarjem 2002.

Prej delala kot specialistka za mladinsko delo

Marja Guček na MKC Maribor že od leta 2012 opravlja delo Specialistke za mladinsko delo, je mentorica mnogim prostovoljkam in prostovoljcem ter vodi številne izmed rednih programov ter odmevnih projektov na področju mladine. Skozi svoje dosedanje delo se je potanko seznanila z delom zavoda, njegovimi aktivnostmi in zaposlenimi. V svoji dosedanji poklicni karieri se lahko ob delu v MKC Maribor pohvali tudi s številnimi drugimi uspehi in uspešno izvedenimi projekti na področju mladine – med drugim je bila v letu 2019 izvoljena tudi v strokovni svet mreže MaMa.

Na mestu direktorice je zamenjala Majo Malus Azhdari, ki je funkcijo opravljala od leta 2015. Celoten kolektiv zavoda se ji ob prenehanju mandata zahvaljuje za uspešno vodenje in ji želi mnogo uspehov na nadaljni poklicni in osebni poti.