Z današnjim dnem so se pričela dela – prenova Koroške ceste. Tako je bila vzpostavljena popolna zapora Koroške ceste od krožišča pri Starem mostu do krožišča nad tržnico (Koroška cesta-Strossmayerjeva ulica). V mestu je tako vzpostavljenih kar nekaj spremenjenih prometnih režimov. Največje spremembe so na naslednjih točkah:  krožišče Stari most-Koroška, krožišče Strossmayerjeva-Koroška, križišče Cankarjeva-Partizanska, Loška-Ulica kneza Koclja.

Zapora bo po mnenju stroke povzročila prerazporeditve cestno-prometnih tokov, zato pričakujejo povečan promet v Krekovi, Mladinski, Koroškem mostu in na Lentu.

Zaradi zapore je aktivna tudi ekipa medobčinskih redarjev, saj se zavedajo, da lahko prihaja do morebitnih težav tudi v mirujočem prometu. Na terenu bodo 14 dni.Tudi Policijska uprava Maribor je zagotovila dodatne policiste, ki bodo na najbolj obremenjenih odsekih ob konicah urejali in nadzirali cestni promet

Z zaprtjem Koroške ceste obvoz na osmih avtobusnih linijah

Sočasno s popolno zaporo Koroške ceste na odseku med Glavnim mostom in tržnico, je bila vzpostavljena danes zjutraj, mariborski mestni avtobusi, ki sicer prečkajo omenjeno območje, so preusmerjeni na obvozne poti. Kot so pojasnili na Marpromu to velja za mestne linije št. 3, 7, 12, 15, 17, 18, 19 in 151, na katerih bodo v času obnove Koroške ceste avtobusi vozili po nadomestnih trasah. Več podrobnosti o spremembah avtobusnih linij pa TUKAJ.

Začasne dovolilnice za stanovalce

Stanovalci in poslovni subjekti na Koroški cesti, ki imajo parkiranje urejeno na svojih dvoriščih oziroma v garažah na Koroški cesti in v ulicah, v katere dostopajo s Koroške ceste, bodo lahko pridobili začasne dovolilnice za parkiranje v coni 4. Vlogi za dodelitev dovolilnice bodo morali priložiti medsebojni dogovor lastnikov večstanovanjskega objekta o možnosti uporabe dvorišča za parkiranje oziroma dokazilo o lastništvu ali najemu garaže na tem območju.

Vse podrobnosti o preusmeritvah, spremembah semaforskega režima in drugih ukrepih ter spremembe v mestnem avtobusnem prometu najdete na spletni strani MOM.