S prižigom praznične osvetlitve bodo danes v nekaterih večjih slovenskih mestih začeli veseli december. V Mariboru bodo danes ob 17. uri v organizaciji Zavoda za turizem Maribor Pohorje s prižigom praznične mestne okrasitve otvorili Čarobni december v mestu, ki ga bodo vse do konca leta popestrili z zabavnimi in kulturnimi prireditvami. V Mariboru bo za prižig prazničnih luči poskrbel župan Saša Arsenovič, osrednje praznično dogajanje pa bo strnjeno v program Čarobni december.

Današnji program:

17.00: Trg generala Maistra pred Prvo gimnazijo Maribor
Prižig prazničnih lučk na Trgu generala Maistra z županom Mestne občine Maribor, Aleksander Saša Arsenovič in otroci OŠ Prežihov Voranc, Maribor.

17.20: Trg svobode in Piramida – Prižig lučk na prazničnem drevesu
Nastop kolednikov Akademske folklorne skupine Študent Odbor rokodelcev pri Občinski turistični zvezi Maribor bo tudi letos izdeloval laterne s katero se lahko sprehodite po ulicah našega mesta. Laterno lahko kupite ali izdelate med 15. in 18. uro na Trgu svobode.

17.45: Grajski trg
Ognjeni ples s kraljico svetlobe in njenimi spremljevalci.

18.00: Vetrinjski dvor
Otvoritev Vilinskega mesta

18.15: Ulica 10. oktobra
Lumina, umetniške svetlobne instalacije

18.15: Rotovški trg
Lumina – umetniške svetlobne instalacije z ognjenim plesom

18.40: Hiša Stare trte
Ob praznični smreki nastop kolednikov Akademske folklorne skupine Študent.
Pogostitev za najmlajše.

19.15: Izpred Hiše Stare trte
S snežnim vlakcem Jurček se bomo popeljali do TIC-a Maribor. Vožnja je brezplačna.

20.00: Trg Leona Štuklja
DJ STOJKO: POP NIGHT

V programu bodo sodelovali učenci Osnovne šole Prežihov Voranc Maribor, koledniki Akademske folklorne skupine Študent, kraljica svetlobe s pomočniki, škrat Bolfenk in Lenko. Prireditev bo povezoval lutkar Danilo Trstenjak z nagajivim Gašperjem.

Danes se bodo lučke prižgale tudi v Ljubljani na Prešernovem trgu ob 17.15 uri , v Kopru ob 17. uri, v Velenju pa ob 18. uri.