Ta četrtek, 21. aprila, ob 19.00, vas v Mariboxu vabijo na premiero mladinskega filma Vesolje med nami. Po ogledu filma se bo gledalcem predstavila tudi filmska ekipa, z režiserko Rahelo Jagrič Pirc, sicer znano po režiji priljubljene TV nadaljevanke Najini mostovi na Pop TV.

Vesolje med nami je režijski prvenec Rahele Jagrič Pirc, ki je sicer filmsko in tv režijo študirala v Veliki Britaniji, po študiju pa je delovala v različnih produkcijah po svetu, od Evrope, ZDA, Nove Zelandije, Japonske in Kanade.

Mladinski film, ki v ospredje postavlja zapletene človeške odnose

Vesolje med nami je mladinska drama o odraščanju, postavljena v mestece Kostanjevica na Krki. Zgodba govori o 14-letnem Tobiju, fantu temne polti, ki se z mamo Kristino iz Kanade vrne domov v Kristinino domačo vas v Sloveniji. Tobi se v okolju, ki ga ne sprejema, zateče k vesolju in njegovim skrivnostim, spozna pa tudi svojo prvo simpatijo Tjašo.

Ob režiserki se bodo gledalcem v pogovoru, ki ga bo vodil novinar Denis Živčec, predstavili tudi Darko Herič, direktor fotografije in Irena Mihelič, sicer dolgoletna igralka v SNG Maribor ter igralci Ivo Barišič, igralec Kolja Chilima Budišin (glavna vloga) in Manca Dorrer.

Napovednik za film si lahko pogledate TUKAJ.