Na nas so se v preteklih dneh obrnili tako zaposleni v UKC Maribor, kot pacienti, ki ne morejo verjeti, da se glede na trenutno stanje še ni zaprl sicer privatni lokal v UKC Maribor.

Ljudje stojijo v dolgi vrsti čakajoč na svojo kavo ali rogljiček in to v notranjih prostorih. Skorajda ni minute, ko ne bi imeli pacientov, sploh v dopoldanskem času.

Vsak dan se izmenja več sto ljudi

»Ta lokal je absolutno super središče za širjenje virusa, pa nemoteno obratuje naprej. V njega vsak dan pride več sto ljudi, vse od pacientov, medicinskih sester, študentov, reševalcev, doktorjev. Vsak dan opažam to množico in se sprašujem kako to, da ne urgirajo,« nam je v četrtek, 12. marca, ko je bilo že nekaj dni jasno, da imamo primere tudi v Mariboru – v UKC Maribor, dejala ena izmed medicinskih sester, ki je želela ostati anonimna, njene podatke hranimo v uredništvu.

Ljudje stojijo v dolgi vrsti čakajoč na svojo kavo ali rogljiček in to v notranjih prostorih. Skorajda ni minute, ko ne bi imeli pacientov, sploh v dopoldanskem času. V popoldanskem se situacija nekoliko umiri. Dodala je tudi, da razume, da bodo imeli lokali veliko izgubo, zagotovo pa bi lahko po njenem mnenju, v omenjenem lokalu poskusili z drugačnim načinom: »Zaprli bi ga vsaj tako, da ljudje več ne bi mogli vstopati vanj in se zadrževati tako v njem kot pred njim. Lahko bi naredili vsaj “to go” različico, saj razumem, da je v teh dneh, ko delajo maksimalno kava in malica še kako potrebna. Menim, da so rešitve, ki bi vsaj dano situacijo nekoliko omilile. Zagotovo pa je potrebno čimprej nekaj storiti! Če ni že prepozno.«

Menim, da so rešitve, ki bi vsaj dano situacijo nekoliko omilile. Zagotovo pa je potrebno čimprej nekaj storiti! Če ni že prepozno.

A omenjena bralka ni edina, ki se je v zadnjih dneh obrnila na nas, v uredništvo smo dobili kar nekaj vprašanj, kako to, da  lokal še vedno nemoteno obratuje. Zato smo se obrnili na UKC Maribor. Povprašali smo jih kako to, da glede na številne ostale ukrepe, ki so jih sprejeli, niso zahtevali zaprtja in ali so v stiku z lastnikom lokala. Njihovih odgovor zaenkrat še nismo dobili, smo pa izvedeli, da so včeraj pozno popoldan, lokal zaprli.