Kot poroča rtvslo.si, se je na razpis za delovno mesto ravnateljice na Srednji šoli za oblikovanje Maribor prijavila le trenutna ravnateljica Nadja Jager Popovič. Mandat ji sicer poteče konec junija. Kot smo že poročali so v preteklih mesecih odpoved dobili trije zaposleni. Nekdanji sindikalni zaupnik na šoli Dejan Paske, ki je dobil izredno odpoved je ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport poslal pismo v katerem je ravnateljici Nadji Jager Popović očital številne nepravilnosti. Kar nekaj zaposlenih je anonimno govorilo o pritiskih. Polek Paske na sodišču pravico išče tudi Cvetka Hojnik.

Med cilji vlagati trud v odnose

»Sem nekako človek, ki zna prisluhniti ljudem, ampak morda pač ne vsem posameznikom, kar tudi ne morem zaradi pravil zakonodaje in vsega skupaj. Ampak definitivno bo cilj moje kandidature in mandata, če bom seveda potrjena, da bo veliko truda vloženega v odnose, v izboljšanje odnosov,« je za Radio Maribor povedala ravnateljica Jager Popovičeva in dodala da pred seboj vidi več izzivov. Med drugim je stavba potrebna obnove, prav tako nimajo telovadnice, o čemer smo v preteklosti že poročali. Konec maja bodo člani sveta zavoda ponovno odločali o njenem imenovanju.

Za Radio Maribor je predsednik sveta Boštjan Petučnik ocenil njeno delovno oceno, dejal je da ga ocenjuje kot odlično. Za njih je povedal: »Je pa res, da so določena trenja. Menim, da vedno so obstajala in vedno bodo obstajala in da pač določeni postopki pustijo posledice tudi pri izražanju mnenj med posamezniki, med kolektivom, da pa ni to v tolikšni meri, kot je mogoče to potem v medijih predstavljeno in ne vpliva na kakovost dela v šoli.«

Kot še poroča Radio Maribor morajo pred odločitvijo pridobiti še mnenja sveta staršev, dijaške skupnosti, kolektiva in lokalne skupnosti, potrebna je tudi potrditev ministrstva.