Dupleški karate klub dela predvsem z mladimi, v svojih vrstah pa ima kar 80 odstotkov deklet.

V Mariboru je 23. oktobra potekalo tradicionalno mednarodno tekmovanje v karateju Maribor open 2021. Karate klub WKSA Duplek se je tokrat tekmovanja udeležil  s tremi mlajšimi dekleti, saj je covid ekipo precej ohromil. “Naša dekleta Gaja in Tjaša Rojs ter Lejla Verbošt so predstavljala klub v katah posamezno in ekipno. Tekmovanje, na katerem nastopilo 49 klubov iz sedmih držav, je bilo za nas še toliko težje, saj naša dekleta še niso nastopila na tako kvalitetnem tekmovanju s toliko tekmovalci. Posamezno sta najprej nastopili Gaja in Tjaša. Tjaša je v prvem krogu kljub dobremu nastopu klonila proti tekmovalki iz gostujočega kluba, ki je bila za en sodniški glas boljša od nje. Medtem je Gaja suvereno zmagovala in na koncu v repasažu zasluženo dosegla 3. mesto,” nam je povedal Matej Verbošt iz Karate kluba WKSA Duplek in dodal: “Medtem je bilo podobno z Lejlo Verbošt, ki ji je znova žreb določil večno rivalko Saro Ritlop iz Murske Sobote, ki je bila na koncu druga. Poraz proti njej in njena nadaljnja zmaga ji je omogočila repasaž, ki pa ga je podobno kot Tjaša izgubila za en sodniški glas.”

Sledila je priprava na ekipne nastope, na katerih pa so dekleta iz Dupleka zasijala. “Toliko skladnosti in želje še niso pokazala. Njihova skupna energija, ki je bila neverjetna, je prepričevala sodnike nastop za nastopom. Največji izziv je bilo premagati nasprotnice v finalu, saj so nastopile odlične tekmovalke iz Mirne Peči. V samem finalu so se še posebej potrudile in odlično izvedle skupinsko kato, ter postale prvakinje.”

V klubu imajo kar 80 odstotkov deklet

Matej Verbošt nam je še povedal, da dupleški karate klub združuje okoli 30 osnovnošolcev in srednješolcev, imajo pa tudi dva tekmovalca tako imenovanega para-karateja, v katerem tekmujejo osebe s posebnimi potrebami. “Naši treningi potekajo v Dupleku, v novi športni dvorani. Zanimiv je podatek, da imamo v klubu kar 80 odstotkov deklet. Še pred nekaj leti je karate veljal za fantovsko disciplino.” 

Nove člane sprejemajo skozi celotno šolsko leto, s tem, da jim prvi mesec omogočijo brezplačno vadbo.

Tekmovalci Karate kluba WKSA Duplek so v desetih letih obstoja kluba osvojili več kot 500 medalj. Nove člane sprejemajo skozi celotno šolsko leto, s tem, da jim prvi mesec omogočijo brezplačno vadbo. “V tem času običajno že ugotovijo, ali je karate primeren šport za njih.”