Tekom današnjega dne je močan veter povzročil veliko nevšečnosti predvsem na severu in severovzhodu države. Podrtih je veliko dreves, razkrite so strehe objektov, podrtih nekaj eletričnih in telekomunikacijskih drogov. Na območjih občin Ormož, Lenart, Duplek, Moravske Toplice, Apače, Ljutomer in Podvelka je prišlo do prekinitev oskrbe z električno energijo.

Skupaj je bilo na Centru za obveščanje RS zabeleženih 79 dogodkov ter aktivirane tri poklicne gasilske enote in 65 prostovoljnih gasilskih enot, ki so posredovale na območjih občin Apače, Benedikt, Brežice, Celje, Cerklje Na Gorenjskem, Dobrna, Domžale, Dravograd, Duplek, Gornji Grad, Grosuplje, Hoče-Slivnica, Kidričevo, Krško, Kungota, Lenart, Ljubljana, Ljutomer, Maribor, Moravske Toplice, Ormož, Podvelka, Prebold, Ptuj, Rače-Fram, Razkrižje, Ruše, Selnica ob Dravi, Sevnica, Slovenska Bistrica, Sv. Trojica v Slov. Goricah, Šentilj, Šmarje pri Jelšah, Šoštanj, Trnovska vas, Velenje, Vransko, Zavrč in Zreče.

Opozorilo:

Po podatkih Agencije RS za okolje bo v sredo pihal zmeren do močan veter severnih smeri, ki bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 km/h, krajevno lahko tudi okoli 100 km/h. Drugod bodo najmočnejši sunki vetra okoli 70 km/h. V drugem delu noči na četrtek bo veter slabel.

Ste tudi vi zasledili nevšečnosti, ki jih je povzročil močan veter? Posredujte nam fotografije!