Na kolesarski poti so dokončali most v Bistrici ob Dravi, zaključek del predviden konec junija.

Foto: Facebook

V občini Ruše tačas intenzivno poteka gradnja Ruške kolesarske poti, ki v tamkajšnji občini, kot smo že poročali, izvajajo največji projekt. Ta bo v prvi vrsti namreč povezal kraje v občini, Bistrico ob Dravi, Bezeno in Ruše ob kasneje tudi Smolnik.

Končanje del predvidoma do 30. junija

Da je gradnja v občini Ruše že v zaključni fazi, so opozorili tudi na Facebook profilu Drava Bike, kjer so zapisali, da se v občini Ruše na Dravski kolesarski poti zaključuje gradnja največjega premostitvenega objekta na relaciji Ruše – Bistrica ob Dravi. »Kolesarska pot pa bo na tem odseku končana predvidoma do 30. junija letos,« so dodali. Za celotno kolesarsko povezavo do Maribora pa torej po tej pridobitvi manjka še urejena pot skozi Laznico in Limbuš.

Vrednost gradbenih del približno 910.000 evrov

Kolesarska povezava se bo izvedla kot asfaltirana prometnica širine 3 metrov s peščenima bankinama v širini pol metra na vsaki strani. V sklopu predmetne investicije je predvidena izgradnja petih premostitvenih objektov.  Vrednost gradbenih del z davkom po pogodbi znaša približno 910.000 evrov. V skladu s Sporazumom o sofinanciranju državne kolesarske povezave (Občina, DRSI, 14. 9. 2017) je investitor izgradnje Direkcija RS za infrastrukturo. Svoj sofinancerski delež (4 odstotke) je občina Ruše namreč poravnala z zagotovitvijo projektne dokumentacije in vodenjem izvedbe investicije.