Lokalno

FOTO: V Maribor prihaja še en šampion, pripravljajo presenečenja

Živa Krušič, 17.07.18 ob 12:29

Skupina Panvita bo ta teden odprla Mesni center AVE Maribor. Pred otvoritvijo smo spregovorili z Igorjem Kolarejem, ki je direktor maloprodaje v Panviti.

Skupina Panvita bo ta teden na Teznem odprla Mesni center AVE Maribor. V mesto so pripeljali nekaj novih zaposlitev, poseben poudarek pa bo toploteki, kjer kupce čaka nabor okusnih obrokov, pripravljenih v njihovem novem AVE Snack kotičku.

Komora za staranje mesa

“Mesni center v Mariboru je šesti v Sloveniji, v tem mesnem centru smo združili vse izkušnje iz preteklih let in verjamem, da bo ta center našim potrošnikom lahko ponudil maksimum, ki ga znamo ponuditi. Po kvadraturi mariborski center ni največji si pa upam trditi, da po obsegu dela pa je. Tu imamo med drugim komoro za staranje mesa, temu bomo posvetili veliko pozornosti. Posebnost pa je tudi, da imamo AVE Snack kotiček, kjer bo možno dobiti bograč, pasulj in vampe, ter seveda brez dobrega burgerja z leskovačko pleskavico ne gre,”  nam zaupa Igor Kolar iz Panvite.

V Mariboru je trenutno zaposlenih osem ljudi, načrtujejo pa da bo deset ljudi. Trendom sledijo tudi s ponudbo mesa. “Na prodaj je meso prašičev, ki imajo nekje 150 kilogramov, tekstura tega je mesa je posebna, dobro se obnaša v kulinariki, pravi gurmani prisegajo na to meso. Imamo široko ponudbo zorjenega mesa. Od slovenske govedine imamo zorjeno govedino iz Urugvaja, Nove Zelandije in Argentine. Tu imamo res celotno ponudbo.”

V Maribor oskrbujejo tudi veliko kupcev. “Pohvalimo se lahko s sodelovanji z UKC Maribor, domom Danice Vogrinec, Draš centrom, Mikro+Polo, potem pa tudi Hotel Maribor in restavracija Rožmarin. Smo pred odprtjem mesnega centra že poznani v tem delu Slovenije,” za Maribor24.si pove Kolar.

V mesnem centru vsak najde kaj zase

“V mariborskem centru je nekje 200 kvadratov prodajnega dela in 300 kvadratov proizvodnje. Imamo načrtovano okoli 3 milijone prometa letno in to lahko s temi kapacitetami na tej lokaciji dosežemo,” še doda direktor maloprodaje v Panviti. Otvoritev mesnega centra bo v četrtek, 19. julija, pripravljajo pa veliko presenečenj: “Nadejamo se velikega obiska, verjamem da v tem centru se bo našlo za vsakega nekaj. Ključna za vse potrošnike je tudi svežina, ki jo sami zagotavljamo. V četrtek bodo vsi, ki bodo prišli v vijoličnem dresu dobili Ave majico, potekale razne igre, na primer streljali bomo na gol z zavezanimi očmi. Vsak 50 račun bo nagrajen z gratis nakupom, nekaj aktivnosti definitivno pripravljamo, zabavala pa nas bo Nika Zorjan.”

Skupina Panvita sicer zapolnjuje 600 ljudi, sestavljena je iz primarnega in sekundarnega dela. V primarnem delu je predvsem kmetijski del, obdelujejo namreč 3500 hektarov zemlje v Sloveniji, 1000 hektarov na Madžarskem: “Na teh poljih pridelamo različna žita, koruzo in tako naprej, ki jo potem porabimo za proizvodnjo lastnih krmin. Te mešanice pa porabimo za vzrejo prašičev in piščancev. Potem pa imamo obrate, v Murski Soboti za zakol in proizvodnjo piščančjega mesta, ter obrat v Gornji Radgoni, kjer imamo zakol prašičev in obdelavo svinskega mesa ter proizvodnjo mesnih izdelkov.”

Ko pa Igorja Kolarja povprašamo kaj je njihova skrivnost v pripravi žar mesa ostaja skrivnosten: “Priljubljenost lahko povezujem s tem, da tam kjer je zabava, tam smo mi. Kjer se imamo lepo, tam so Ave izdelki. In k tistemu se potem tudi najrajši vračamo.”

Ne pozabijo na dobrodelnost

“Ponudbo maksimalno zapolnjujejo tudi gasilski čevapčiči, ki smo jih uvedli v prodajo samo v naših mesnih centrih. Od lanske prodaje smo zbirali sredstva z namenom, da jih podarimo Gasilski zvezi Slovenije za delovanje z mladimi. Ta sredstva bomo predali na dan otvoritve v Mariboru,” še naš pogovor zaključi Kolar.

map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00
Prazniki
Velikonočna tradicija v Lovrencu na Pohorju: Od sejma do blagoslova ognja