Od petka, 31. januarja, je zaprta Koroška cesta. Po prenovi, ki je sicer težka skoraj pet milijonov, bo Koroška še naprej odprta v obe smeri, prepovedana bo le vožnja za medkrajevni potniški promet in tovorna vozila. Bosta pa pri Starem mostu in tržnici potopna valja, s katerima bodo lahko ob prireditvah in koncih tedna občasno zapirali promet.

Izvajalec v projektu Prenova Koroške ceste, na odseku od križišča Koroške ceste in Strossmayerjeve ulice, ki ga sicer dnevno prevozi med 14 in 15 tisoč vozil, je podjetje Nigrad. Dela bodo izvajali hkrati na celotnem območju, zato bo Koroška cesta v smeri od vzhoda proti zahodu predvidoma tri mesece v celoti zaprta za motorni promet. Za pešce in kolesarje so urejeni prehodi.

Čeprav so pričakovali v prvih dneh nekoliko zmede, se je pokazalo, da so bili uporabniki Koroške z zaprtjem dobro seznanjeni. Mariborski mestni avtobusi, ki sicer prečkajo omenjeno območje, pa so preusmerjeni na obvozne poti.  Več informacij o obvozih najdete TUKAJ.

Kot je bilo dorečeno, bo prvih 14 dni na območju, kjer so zaradi zapore pričakovali največjo gostoto prometa in bi lahko nastajale težave tudi v mirujočem prometu, vsak dan aktivna ekipa medobčinskih redarjev. Tudi Policijska uprava Maribor je zagotovila dodatne policiste, ki bodo na najbolj obremenjenih odsekih ob konicah urejali in nadzirali cestni promet: v času jutranje prometne konice na relaciji Prešernova–Razlagova–Krekova–Strossmayerjeva ulica, med popoldansko konico pa na relaciji Strossmayerjeva– Mladinska–Maistrova–Cankarjeva ulica–Partizanska cesta ter na relaciji Glavni trg–Ulica kneza Koclja.

Vse podrobnosti o preusmeritvah, spremembah semaforskega režima in drugih ukrepih ter spremembe v mestnem avtobusnem prometu najdete na spletni strani MOM.