22°C

FOTO: Na mariborski univerzi izbrali najboljšega študenta

28.05.2018 ob 22:41
Najboljši študent Univerze v Mariboru je Nejc Plohl. Sodelujoči partnerji pri razpisu, na katerega se je prijavilo 21 študentov, želijo na ta način nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju.

Univerza v Mariboru je skupaj s partnerjema, družbo Elektro Maribor d.d. in Energijo Plus d.o.o., izvedla razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru, s katerim želijo nagraditi najboljše študente za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju. Najboljši študent Univerze v Mariboru je na podlagi ocene strokovne komisije postal Nejc Plohl, študent 2. letnika magistrskega študijskega Psihologija na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru. Najboljši študent Univerze v Mariboru je prejel denarno nagrado v višini 600 €, ki jo podarja Elektro Maribor, denarno nagrado v vrednosti 400 € in 200 €, ki ju podarja Energija plus, pa sta prejeli tudi drugo in tretje uvrščeni.

Vsi trije študenti se lahko pohvalijo z izjemnimi dosežki

Najboljši študent Univerze v Mariboru se lahko pohvali z uvrstitvijo med najboljših 5 % študentov v generaciji. Svojo študijsko odličnost dopolnjuje z aktivnim sodelovanjem kot demonstrator ter sodelovanji na številnih nacionalnih in mednarodnih projektih. Komisijo je še dodatno prepričal s sodelovanjem na več raziskovalnih in razvojnih projektih ter skupno s kar 11 objavami ter znanstvenimi in strokovnimi članki. Danes bo v svojo zbirko uspehov lahko dodal tudi nagrado za najboljšega študenta Univerze v Mariboru v študijskem letu 2017/2018. Drugo mesto je pripadlo Tini Kegl, študentki 2. letnika magistrskega študijskega programa Kemijska tehnika na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru. Študentka se uvršča med 5 % najboljših študentov v svoji generaciji. Ob zavidljivih uspehih na študijskem področju je izjemno aktivna tudi na raziskovalnem področju ter je avtorica in soavtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov. Aktivno je vključena v raziskovalno delo Laboratorija za separacijske procese in produktivno tehniko na svoji fakulteti.

Tretje mesto je dosegla Simona Šinko, študentka 2. letnika magistrskega študijskega programa Logistika sistemov na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru. Študentka se uvršča med 5 % najboljših študentov v svoji generaciji. Je aktivna na raziskovalnem področju ter je avtorica in soavtorica več znanstvenih člankov ter prispevkov. Aktivno sodeluje na nacionalnih projektih in je vključena v sistem tutorstva. Prejela je priznanje za najboljše diplomsko delo na svojem študijskem programu v svoji generaciji. Prav tako je prejemnica Rektorjeve nagrade za najboljšega študenta Fakultete za logistiko v svoji generaciji.

Srčika univerze so študenti in odličnosti univerze ni brez odličnih študentov

Srčika univerze so študenti in odličnosti univerze ni brez odličnih študentov. Ponosni smo, da Univerza v Mariboru izobražuje tako odlične in vsestranske študente, med katerimi so nekateri tudi dovolj pogumni, da svoje dosežke podajo v presojo in se prijavijo na razpis. Najboljši študenti so odlični študenti na študijskem področju, to delo pa nadgrajujejo z delom na strokovnem in raziskovalnem področju, mnogi izmed njih svoje znanje tudi kot tutorji prenašajo ostalim študentom. Nagrajenci razpisa Najboljši študent Univerze v Mariboru, ki smo ga izvedli v sodelovanju z družbo Elektro Maribor in Energija plus, so le trije, ki jih izberemo po zastavljenih kriterijih, je pa ločnica s tistimi, ki jih danes nismo mogli izpostavili, zelo majhna,” je ob razglasitvi nagrajencev poudarila prof. dr. Nataša Vaupotič, prorektorica za študijsko dejavnost Univerze v Mariboru.

Mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor je ob tem svečanem trenutku povedal:  “Kakovost in odličnost sta poglavitna razvojna vektorja sodobnosti ter skupaj z inovativnostjo temelj konkurenčnosti. Odličnost ni pomembna le za gospodarstvo, ampak vsaj tako tudi za vse sisteme v širši skupnosti, še posebej pa za področje izobraževanja. Zaradi občutljivosti in pomena dejavnosti distribucije električne energije za prebivalstvo in gospodarstvo, je družba Elektro Maribor zavezana k visokim standardom poslovne odličnosti in sistemom vodenja kakovosti. Zaradi zavedanja o svoji družbeni odgovornosti pa že vrsto let spodbujamo odličnost tudi v znanstvenoraziskovalnem in študijskem delu. V čast nam je, da ima v tem kontekstu posebno mesto partnerstvo z Univerzo v Mariboru. Iskreno čestitamo letošnjim naj študentom in jim želimo veliko študijskih in delovnih uspehov, odličnih idej in obetavnih projektov v svojem nadaljnjem ustvarjanju.

V Energiji plus z velikim zadovoljstvom že drugo leto sodelujemo pri izbiri najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Z nagrado, ki jo podeljujemo, želimo spodbuditi odlične posameznike in jih dodatno motivirati k doseganju odličnih rezultatov tudi v prihodnje. Prepričani smo, da lahko poleg ostalih tudi univerza s svojim ugledom, kakovostnimi izobraževalnimi programi in dobrimi študenti, prispeva k zagotavljanju zaposlitvenih možnosti v Mariboru in severovzhodnem delu Slovenije. Pri sprejemanju odločitev dajejo investitorji prisotnosti ustrezno izobraženega in usposobljenega kadra v okolju, kjer bi lahko realizirali svoje razvojne načrte, velik pomen,”  je dodal še Bojan Horvat, direktor družbe Energija plus.

 

 

 

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

Policisti preklicali iskanje za 21-letnico iz okolice Maribora

Policisti so preklicali iskanje kam Klementina Dorner iz območja Šentilja.

DARS išče večje število novih sodelavcev, tudi za nedoločen čas

Med drugim iščejo avtomehanike, voznike, operaterje, administratorje in pravnike.

PRETRESLJIVA VEST: Umrl je velik dobrodelnež, navijač in svetel vzornik mladi generaciji

Danes popoldne je Maribor in celotno državo pretresla žalostna vest, umrl je Rok Černic, največj...

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

FOTO: Cona 30 in sprememba cestnega režima v Novi vasi

Vozišči z dvema prometnima pasovoma bosta zoožani na po en prometni pas v vsako smer.

Spremembe na mariborskem letališču, Bobek ostal brez direktorskega stolčka

Družba Aerodrom Maribor, ki kot dolgoročni najemnik v lasti azijskega kapitala upravlja z maribors...

Na fakultetah se začenja drugi prijavni rok

V drugem prijavnem roku se na še prosta vpisna mesta lahko prijavijo tisti, ki se niso prijavili v ...