Nemška franšizna pekarna Backwerk, ki svoje prostore odpira po vsej Evropi, je dokončno zaprla svoja vrata na Gosposki ulici v Mariboru. Nadomestila jo je lokalna Hiša kruha, ki strankam ponuja izdelke višje kvalitete za sicer nekoliko višjo ceno, kot bi jo pričakovali pri ostalih ponudnikih pekovskih izdelkov.

Dražje, a bolj kvalitetno

»Naši izdelki so izdelani iz domače, slovenske moke, mlete na mlin in ne vsebujejo nobenih aditivov ali konzervansov,« je za Maribor24 komentirala vodja pekarne Nataša Lovrec. »Naše stranke so zahtevne, iščejo nekaj zdravega in domačega, kakor da bi si pekli sami doma. Zato jim tudi ni odveč plačati več.«

FOTO: Arhiv Hiše kruha

V pričakovanju večjega obiska

Na vprašanje, če pričakujejo zaradi večjih, posodobljenih prostorov tudi boljši promet, je odgovorila, da je to vsekakor v načrtu. Poslovalnica se je preselila le za nekoliko metrov – prejšnja poslovalnica je bila namreč prav tako na Gosposki, a z veliko manjšo kvadraturo. Pekarna na novem mestu je začela obratovati v četrtek.

»Vsekakor pričakujemo večji obisk, to je neizogibno. Prej smo bili zelo omejeni na majhnem prostoru in nismo mogli optimalno poskrbeti za svoje stranke,« je še povedala vodja pekarne.