Živahna in zdrava mucka iz Društva za zaščito živali Maribor iščeta skupen dom ali bivališče z mačjo družbo.

FOTO: Društvo za zaščito živali Marbor

Po naravi sta zelo živahna in hkrati tudi zelo umirjena, rada se igrata z igračami in med seboj. Imata izredno dobro naravo do človeka, nista zamerljivi, zelo radi se cartata in sta zelo radi vedno blizu gospodarja, kjer opazujeta početje.

Živita v notranjih prostorih, a tudi zunaj sta že bila

Obe muci sta dobrega zdravja in dobrega karakterja. Vode se pretirano ne bojita. Pretežno živita v stanovanju kot notranje muce, sta pa šla tudi na sprehod v gozd, kjer sta sledili brez povodca, vendar v bližini ne sme biti drugih oseb. Seveda v varnem okolju in pod nadzorom.

Mucka sta iz istega legla in vajena skupne družbe

“Rada se igrata z različnimi igračami samostojno, kot tudi z gospodarjem. Stari sta okrog leta in pol, sta brat in sestra, vedno navajena biti skupaj, zato bi bilo zelo dobro, če bi jih bilo možno posvojiti skupaj, če ne pa tudi posebej. Mislim, da bi lahko živele tudi na kmetiji, da bi lahko šle v naravo (če bi bilo varno okolje brez ceste v bližini), vendar bi se morale na to privajati postopoma,” piše Žana Klobučar iz Društva za zaščito živali Maribor.

Mucka sta povsem zdrava, čista in razglistena

Obe muci sta razglisteni, čisti, pregledani pri veterinarju in kastriran in sterilizirana. “Zanju iščemo odgovorne lastnike in varen ljubeč dom. Nov dom iščeta zaradi službenega odhoda njunega lastnika v tujino,” piše Klobučarjeva. Oddajata se s posvojitveno pogodbo Društva za zaščito živali Maribor. V kolikor ne bi pravočasno uspela najti skupnega doma in bi ju bilo treba ločiti, da gresta v nove domove posamično, je v novem domu obvezna mačja družba. Mucka sta vedno bila skupaj in samota ne bi nobenemu dobro dela.

“Najprej bomo seveda napeli vse moči, da bi uspelo najti skupen domek- za zmeraj. Za več informacij nas kontaktirajte. KONTAKT: 040-211-881 (vsak delovnik 9-13h za klice), info@dzzz-mb.si ali ZS na naš Facebook profil Društvo za zaščito živali Maribor.”