Znanemu kuharju Rudolphu van Veenu z Nizozemske, je prišlo v knjigarno Mladinske knjige v Europarku prisluhniti kar nekaj oboževalcev in oboževalk, za katere si je po kratkem pogovoru vzel čas, delil podpise, se z njimi fotografiral ter se z vsakim pogovoril.
O svojih kuharskih začetkih je omenil, da mu je koristilo, da je lahko bil vedno svoboden v domači kuhinji, kjer ga starši niso omejevali, ali pa se jezili nad neredom v kuhinji.
O svojih kuharskih začetkih je omenil, da mu je koristilo, da je lahko bil vedno svoboden v domači kuhinji, kjer ga starši niso omejevali, ali pa se jezili nad neredom v kuhinji. Druge kuharske knjige so mu pomagale oz. mu še vedno pomagajo pri idejah in navdihu, vsaki hrani pa vedno doda nekaj svojega, prve, ki jih je prijel v roko so bile brez slik, zato je želel sam spisati knjigo, ki jo bodo spremljale zanimive slike in bo hkrati dober vizualni pripomoček: »Učenje pa se nikoli ne konča,« je dodal doda.
Več slik si lahko ogledate v spodnji galeriji ali na tej povezavi.
»Če želiš biti kuhar, lahko najdeš službo kjerkoli na svetu. Kamorkoli greš, ljudje radi jedo dobro, vsaj trikrat dnevno. Imaš zelo mednarodno službo. Kamorkoli greš imaš na voljo olivno olje, sol, poper, kis, posodo in domače sestavine,« pove o kuharskem poklicu Rudolph van Veen.
V Sloveniji dovolj drzni za prvi prevod knjige
V času njegovega obiska v Slovenija je do sedaj med drugim obiskal Bled, Kranjsko Goro, jedel je žgance in gobovo juho, potico, prekmursko gibanico (zapomnil si je slovenska imena).
.be
V Sloveniji mu je všeč narava in majhnost mest, Maribor pa ga spominja na domači kraj, kjer majhnost mesta omogoča, da se vsi med seboj poznajo.
V Sloveniji mu je všeč narava in majhnost mest, Maribor pa ga spominja na domači kraj, kjer majhnost mesta omogoča, da se vsi med seboj poznajo. Slovenija pa bo vedno imela posebno mesto v njegovem življenju: »Bili ste prva država, ki je prevedla mojo knjigo v svoj jezik, zato bom vedno čutil posebno povezanost z vami.«
21. decembra bo imel v Ljubljani kuharski »šov« v živo, kjer bodo vsi udeleženci »del njegove kuhinje oz. njegovi gostje« kot je dejal. Pripravlja tudi presenečenje, vendar več ni želel povedati.