Veterinarka Natalija – Veterinarski center Pika je včeraj, na praznični nedeljski dan rešila kar dva ježka. »Kljub praznikom ne morem odklonit pomoči in vedno ježkom na Piki pomagamo, če le gre,« zapiše. Prvi ježek je bil najden na vrtu, povsem obnemogel, ležal je nepremično in hropel. »Dali smo mu takoj infuzijo z glukozo, antibiotik in inhalacije. Ima tudi veliko kolopov, ki sem mu jih skušala odstraniti. Je res v slabem stanju, ampak se je začel malo premikat,« je optimistično zapisala Natalija, kateri je v pomoč njena mlajša hčerka Aja. Njena naloga je, da opazuje njegovo dihanje in število vdihljajev na minuto.

Družina stopila skupaj, da bo jima čim boljše

Kasneje so v Veterinarskem centru Pika pomagali še drugemu ježku, ki je bil najden na koncu parku. Kot zapišejo na družabnih omrežjih, gre za samičko, ki ima veliko rano čez lice in hudo poškodovano oko. »Upam, da oko še ohranimo. Polovica obraza je kar otekla, prav tako gobček, iz nosu kri. Smo očistili rano, dali spet infuzijo, antibiotik in proti bolečinam.«

Da bo ježkoma čim boljše, je na pomoč priskočil tudi Natalijin oče Jure, ki bo skrbel za samičko, prvi ježek, ki težje diha, pa je v oskrbi pri njej doma. »Te praznike si bom prav gotovo zapomnila po ježje,« doda ob koncu.