Že 38. leto so se v študentskem kampusu odvili Lampiončki, ki veljajo za simbol mariborskih študentov.

Lampiončki so včeraj, 15. maja, obeležili že 38. obletnico, kar prireditev uvršča med dogodke z najdaljšo tradicijo med slovenskimi študentskimi dogodki.

Simbol študentskih iger je tako že desetletja stalnica namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik in v enega največjih dogodkov na prostem v Sloveniji, ki vsakoletno združuje množice mladih. Lampiončki so pomemben del mesta, saj že vrsto let v univerzitetno mesto Maribor privabljajo številne mlade iz vseh regij Slovenije.

Slabše vreme ni ustavilo mariborskih študentov

Kljub slabšemu vremenu, je bilo že ves dan, iz študentskih domov, slišati razigrane študente, ki so se nato počasi premaknili proti študentskemu kampusu, kjer jih je pričakal odličen glasbeni in spremljevalni program. Celotno dogajanje je letos povezoval stand-up komik Gašper Bergant, več kot 15 ekip se je pomerilo za laskavi naslov zmagovalcev Lampiončkovih iger, okoli katerih je celotna prireditev tudi nastala, študentom pa so ponujali še lampiončkovo plažo, food corner, prostor z živimi grafiti, break dance tekmovanjem ter še veliko več.

Seveda pa največ obiskovalcev pride na glasbeni del prireditve, ki je bila letos prava poslastica. Na odru so se zvrstili Mi2, Happy Ol’McWeasel, Nipke in Trkaj, King Foo, Carpe Diem band, Akustični Orgazem ter zmagovalci Šourocka 2018 Spotless Minds.