Kot smo poročali, se je včeraj velika potniška ladja MSC Meravila ustavila na mehiškem otoku Cozumel zaradi suma okužbe z novim koronavirusom. Na ladji je okoli 6000 potnikov, od tega po podatkih ministrstva deset Slovencev, med katerimi so tudi Mariborčani. Govorili smo z Mariborčanom, ki je na omenjeni križarki in nam je dejal, da informacija, da bi bila ladja v karanteni ne drži, poleg tega je več ne zadržujejo, Mehiške oblasti so dovolile izkrcanje na otoku Cozumel.

»Vse pohvale posadki, ki je vljudna in na voljo za karkoli. Aparate za razkuževanje rok so na vsakem koraku, pred vsako jedilnico je član posadke, ki dodatno razkužuje roke gostom. Danes ostajamo na Conzumelo in smo prosti do 22. ure zvečer.«

Testiranje je pokazalo prisotnost gripe

Pri dveh potnikih se je pojavil sum na okužbo s koronavirusom sars-cov-2 zato so opravili testiranje, ki pa je pokazalo, da gre za prisotnost virusa gripe in ne novega koronavirusa. Zbolel je član posadke, podobne siptome je kazala še deklica. »Pregledali so ladjo in zdravstveni oddelek, če so testirali še koga, ne vemo. Vmes je bilo naporno, saj dolgo nismo vedeli kako je na stvari in ali se bomo lahko kje izkrcali. Nekateri gosti so protestirali v recepciji in zbirali podpise, saj so želeli iz ladje, a šlo je za manjšino potnikov.«

Na ladji več kot 20 Slovencev

»Po mojih ocenah nad je na ladji med 20 in 30 Slovencev, točne ocene ne vem, saj je ladja ogromna. Morda jih je še več. Nekaj jih je iz Ptuja, Ormoža, Ljubljana in Šentivda pri Stični.« Omejitev gibanja na ladji, ni bila potrebna. Vse dejavnosti potekajo po programu, razen izletov na otoke. Kot nam je še dejal, so prejeli potrdilo o celotni refundaciji stroškov za križarjenje, poleg tega je vsaka soba prejela 200 dolarjev na kartico za stroške na ladji ter 20 odstotni popust za bodoče križarjenje.

»Vse pohvale posadki, ki je vljudna in na voljo za karkoli. Aparate za razkuževanje rok so na vsakem koraku, pred vsako jedilnico je član posadke, ki dodatno razkužuje roke gostom. Danes ostajamo na Conzumelo in smo prosti do 22. ure zvečer. Vsi ogledi in izleti se že od polnoči odvijajo normalno in potniki in posadka lahko zapustijo ladjo,« je še povedal in dodal, da zaradi teh zamud odpadejo Bahami, danes zvečer bodo nadaljevali pot proti Miamiju. Križarjenje se bo predvidoma zaključilo 1. marca v jutranjih urah.