Že nekaj mesecev na limbuškem nabrežju poteka gradnja čokoladne vasi, ki bo v polnem zamahu zaživela že tega junija. Čokoladna vas Tete Fride oziroma Chocolate village by the river, kot so vas poimenovali, bo luksuzen glamping resort s 13 hiškami, ki se bodo nahajale neposredno ob Drava centru oziroma ob čokoladni manufatkturi Tete Fride v Limbušu. “V resortu se bo vse vrtelo okoli čokolade, od čokoladnih zajtrkov, čokoladnih delavnic, čokoladne kozmetike do čokoladnih masaž. Nebesa za čokoholike!” za naš osrednji mariborski spletni portal pišejo iz Tete Fride.

Resort bo obratoval vso leto

Kot mnogi drugi glamping resorti po Sloveniji bo tudi ta obratoval vso leto. To pomeni, da si boste lahko hiško rezervirali ne le poleti, pač pa tudi pozimi in to brez bojazni, da bi vas zeblo. “Hiške bodo dobro izolirane, imele bodo tako gretje, kot tudi hlajenje,” pojasnjujejo. Gre za povsem novo turistično ponudbo, kakršne vsaj v Mariboru zagotovo še nimamo. Velika posebnost resorta je denimo zemljanka, v kateri bodo nudili degustacijo vin, ljudje pa bodo nedvomno pogledovali tudi proti savni in jacuzziju na drevesu.

Računajo predvsem na goste iz tujine

V Teti Fridi so mnenja, da so za čokoladno vas izbrali fantastično lego, saj so tik ob reki, hkrati pa Dravski kolesarski poti, a  smo kot mesto neprepoznavni, kar pa je lahko hkrati prednost in pomanjkljivost.
“Računamo predvsem na goste iz tujine in zato intenzivno širimo prodajno mrežo v tujini. Zaznavamo, da ni problem prepoznavnost resorta, ampak neprepoznavnost Maribora kot destinacije. Po svoje pa je lahko to tudi prednost. V resnici verjamemo, da bomo bistveno revitalizirali celotno območje, ga postavili na višjo raven in želeli bi si, da opogumimo tudi druge investitorje, da nam sledijo,” pojasnjujejo.

Za luksuzen resort bodo odšteli kar 1,4 milijona evrov

Luksuz pa kot vselej, ni poceni. Za glamping vas s čokoladno noto bodo namreč odšteli približno 1,4 milijona evrov. A četudi gradbenega dovoljenja še nimajo, tega pričakujejo že v nekaj dneh. “Po dveh letih papirnate vojne, v okviru katere smo morali usklajevati prostorske akte in upoštevati zakonitosti obvodnega pasu, smo sedaj končno pred realizacijo projekta. Hiške so v večini že izdelane in čakajo, da jih pripeljemo na lokacijo, seveda pa nas pred tem čaka še veliko dela.”

Gre za minimalen poseg v okolje

Kot ponosno priznajo, bo celoten resort primer sodobne ekološke gradnje, saj navsezadnje stoji v naravnem parku Natura 2000. Očitkov, da so preveč posegli v naravno okolje, jim tako zagotovo ne bo potrebno poslušati. Celoten objekt je namreč montažen in v hipu odstranljiv. “Gre za zelo minimalen neinvaziven poseg v naravo. Tako lahko celoten objekt jutri odstranimo in skupaj z vsemi instalacijami in celo temeljnimi vijaki prestavimo na drugo lokacijo. Tudi betonska zemljanka bo montažna,” zatrjujejo.