Pust je v zadnjih letih izredno priljubljen tudi v občini Duplek, kjer je med drugim v prvi vrsti namenjen druženju ljudi, obenem pa, kot je to običaj drugod, predstavlja še običaj za odganjanje zime in slavljenje prihoda pomladi, letos pustne maske niso imele dosti dela, pa se jih je vseeno zbralo okoli 500.

Prav zato se Občina Duplek niti letos se ni izneverila tradiciji in so spet pripravili vsakoletno pustno povorko. Ta je, kot vsa leta do sedaj, potekala po nespremenjeni trasi, in sicer od Zgornjega Dupleka do Spodnjega Duplek, na koncu so tudi nagradili najboljše maske. “Napovedala” jih je skupina kurentov, ki je bila prva v povorki, zanjo pa se je zvrstilo še več skupinskih mask, med drugim tudi skupinska maska dupleških osnovnih šol in vrtcev, videli smo tudi dve Vardi z Andrejem Šiškom, Sneguljčico in palčke, krampuse, hipije, manjkala ni tudi Dupleška mornarica.  .

V torek tradicionalni pokop pusta

Sicer pa se pustno dogajanje v občini Duplek s povorko ni zaključilo. V torek, 25. februarja, ob 17. uri bodo tradicionalno pokopali pust.