Ptujski humanitarec Ignac Habjanič je bil ponovno dobrodelen, saj je iz »njegovega« skladišča, ki so mu ga prijazno odstopile Slovenske železnice, danes ponovno odpeljal poln tovornjak plastičnih zamaškov. Tokrat jih je zbiral za 6-letnega Luko Brajliha iz Poljčan, ki boleha za cerebralno paralizo.

Zamaški bodo »prenočili« v Mariboru

Gospod Zamašek, kot Habjaniča že nekaj let tudi poznajo na širšem ptujskem območju, ki zamaške zbira od leta 2011, je povedal, da je bilo v letošnjem prvem odvozu v tovornjakih Slovenske vojske dobre tri tone plastičnih zamaškov. »Tovor bo ‘prenočil’ v Mariboru, od koder jih bodo jutri v podjetje Omaplast iz Grosuplja, ki jih je odkupilo,« je pojasnil Habjanič in dodal, da so pri nalaganju sodelovali tudi učenci Osnovne šole Mladika.

Luka Brajlih.

Luka Brajlih s starši.

Zamaški skrbno spravljeni v plastičnih vrečah

Nalaganja plastičnega tovora, ki ga ima Habjanič skrbno spravljenega v plastičnih vrečah, pa so se udeležili tudi tamkajšnji podžupan Marjan Kolarič, Kristijan Čeh, evropski prvak v metu diska med mlajšimi člani, prišel je direktor Marko Omahen, direktor in lastnik grosupeljskega podjetja Omaplast, ki bo v prihodnje odkupovalo zamaške. S svojo prisotnostjo so jih počastile tudi prostovoljke Šole zdravja iz Hajdine.