Tri mariborske šole so skupaj pobarvale 16 zabojnikov za mešane komunalne odpadke, ti pa bodo krasili ulice v Mariboru.

Danes, 22. aprila, po vsem svetu obeležujemo svetovni dan Zemlje. Ob tem dnevu je tako Snaga Maribor s pomočjo Rotary kluba Maribor-Park že peto leto pripravila projekt Barviti kesoni za prijaznejši Maribor. Zaključna prireditev je potekala danes ob 11.uri na Trgu Leona Štuklja.

Osnovnošolci pri likovnem pouku ustvarili krasne umetnine
Tri mariborske osnovne šole, OŠ Malečnik, OŠ Slave Klavore in OŠ Martina Konšaka so skupaj pobarvale 16 zabojnikov za mešane komunalne odpadke, volumna 1.1000, litrov. Ti bodo nameščeni v večstanovanjskih objektih po Mariboru.
Za en zabojnik učenci povprečno porabili 10 šolskih ur
V projektih so sodelovali vsi učenci od 6. do 9. razreda osnovnih šol. »Naredili smo pet zabojnikov na podlagi pripravljenih osnutkov, ki so jih pripravili mojstri. V projekt je bilo vključeno večje število učencev, ki so se ob delu zelo zabavali,« nam je dejal Stanko Rijavec profesor likovne umetnosti iz OŠ Slave Klavore. Za vsak zabojnik so potrebovali več kot 10 šolskih ur likovnega ustvarjanja, seveda pa je bilo potrebno zabojnike najprej pobrusiti in pripraviti podlago.

MO Maribor bo danes v Mestnem parku posadila sadiko lipe
Snaga je ob tej priložnosti MO Maribor podarila sadiko lipe, ki jo bodo danes ob 14. uri, posadili v Mestnem parku ob fontani Gobice. »V Snagi smo ambasadorji čistega in zdravega okolja, zato bomo vse aktivnosti na ta, za naš planet tako pomemben dan usmerjali v poudarjanje odgovornega ravnanja z odpadki in pomembnost urejenega bivalnega okolja,« so še ob koncu dejali na Snagi.