Luč sveta je ugledala povsem nova generacija najstarejšega modela znamke Škoda, ki letos praznuje že 60 let obstoja in je prav tako najbolj prodajan model znamke! ‘’Nova Škoda Octavia je izjemen avtomobil, ki vas bo prav zagotovo prepričal v vsakem pogledu. S tako odlično vstopno ceno vam je na voljo bogat paket opreme in učinkovit ter varčen motor’’, pravi Simon Karner, vodja prodaje znamke ŠKODA Pri Porsche Maribor.

Nova Škoda Octavia je v novi generaciji še bolj dinamična, a pri tem zvesto nadaljuje smernice, ki so jih začrtale prejšnje generacije. Nova generacija modela Octavia 2020 bo nadaljevala z najnovejšimi multimedijskimi sistemi in asistenčnimi sistemi za pomoč pri vožnji. Ostaja tako limuzinska izvedenka kot tudi karavanska Octavia Combi in seveda tudi zmogljiva različica Octavia RS  ter Octavia Scout.

Nova Škoda Octavia – vse kar morate vedeti

Financiranje Škoda 1% vam omogoča nakup vozila ŠKODA za 1% njegove maloprodajne cene na mesec.

Revolucija v dizajnu, ki ohranja znamenitost modela

Četrta generacija modela Škoda Octavia 2020 skrbno nadaljuje s prepoznavno obliko, ki so se je kupci navadili v številnih letih obstoja. Eleganten dizajn s spredaj povsem novo podobo, ki vključuje izrazite žaromete v LED (serijsko) ali matrični tehnologiji, zapeljivo masko in bolj dinamičnimi odbijači tako spredaj kot zadaj, obljublja velik potencial v spodnjem srednjem razredu. Zadnje luči so prav tako v tehnologiji LED z dinamičnimi smerniki.

Bok je elegantno oplemeniten z ostro bočno linijo, na voljo pa so aluminijasta platišča do 19 palcev. Karoserija nove generacije modela Škoda Octavia pa ni le lepa, temveč tudi aerodinamična – limuzina se lahko pohvali s količnikom upora 0,24, karavanska Octavia Combi izvedenka pa z 0,26.

Nova Škoda Octavia – najpomembnejše novosti!

 • V celoti digitalizirana notranjost nove generacije modela Škoda Octavia!
 • Več prostora v notranjosti in prtljažniku.
 • Bolj oster zunanji dizajn z veliko mero elegance.
 • Veliko izbire med pogonskimi sklopi, tudi priključni hibrid.
 • LED žarometi serijsko, matrični žarometi za doplačilo!

Popolnoma drugačna zasnova notranjosti

Notranjost četrte generacije modela Škoda Octavia je povsem drugačna, kot smo je bili vajeni do sedaj. Prevladuje digitalno okolje, novi dvokraki volanski obroč, ki zagotavlja veliko tipk (funkcij) in pa povsem izpopolnjen sredinski del z velikim zaslonom multimedijskega zaslona (od 8,25 do 10 palcev). Na voljo je tudi head-up projekcijski zaslon, ki pomembne podatke projicira vetrobransko steklo, multimedijski sistem pa se lahko pohvali s številnimi novimi funkcijami. Digitalni merilniki so izboljšani tako, da omogočajo kar štiri različne prikaze. Ne manjka niti najnovejši USB-C vmesnik, za doplačilo pa je lahko nova Škoda Octavia 2020 opremljena tudi z 230-voltno električno vtičnico.

Novi drsnik pod zaslonom multimedijskega zaslona v notranjosti modela Škoda Octavia zagotavlja nastavljanje glasnosti ali pa temperaturo klimatske naprave. Na voljo je tudi vmesnik za kartico e-SIM za povezavo z internetom, brezžično polnjenje pametnih naprav in še veliko več!

Obogaten nabor asistenčnih sistemov

Vsi asistenčni sistemi so izboljšani, kar nekaj od v nadaljevanju naštetih jih je v Škodi na voljo prvič! Novi je recimo asistenčni sistem za izogibanje oviram, ki v primeru nevarnosti, da v Octavio trči udeleženec v prometu, vozniku pomaga z asistenco volanskega obroča. Sistem voznika prav tako opoazarja, če se mu kdo približuje – v primeru, da ne zazna povratnega dotika, zasilno ustavi vozilo.

Aktualna zaloga vozil ŠKODA pri Porsche Inter Auto:

Škoda Octavia 2020 motorji: dizelski TDI, bencinski TSI in priključni hibrid

Bencinska motorja sta trenutno na voljo: 1.0 TSI z močjo 81 kilovatov oziroma 110 konjskih moči in 1.5 TSI z močjo 110 kilovatov oziroma 150 konjskih moči. Pri dizelskih različicah bo na voljo 2.0 TDI s 85 kilovati oziroma 115 konjskimi močmi in zmogljivejši 2.0 TDI s 110 kilovati in 150 konjskimi močmi.

Trenutno so na voljo motorji:

 • 1.0 TSI 81 kW (115 KM) – kasnejša možnost naročanja
 • 1.5 TSI 110 kW (150 KM)
 • 2.0 TDI 85 kW (115 KM) in 110 kW (150 KM)

NOVOSTI 2020, kmalu tudi pri Porsche Inter Auto! Vabljeni, da si pri Porsche Maribor ogledate tudi novi Golf, nekoliko kasneje tudi povsem novo generacijo modela SEAT Leon 2020. Pred kratkim je pa bil predstavljen tudi povsem novi Audi A3 2020.

Pokličite jih – za vse dodatne informacije so vam z veseljem na voljo!

Porsche Maribor, Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor, www.porscheinterauto.net

 • Marko Mlakar, tel.: +386 2 65 40 342
 • Sebastijan Pečovnik, tel.: +386 2 65 40 340
 • Simon Karner, tel.: +386 2 65 40 340