28°C

Divjak Mirnikova glavna favoritka Marjana Šarca v Mariboru

16.04.2018 ob 13:12 16.04.2018 ob 14:13
Lidija Divjak Mirnik iz Auerjeve LPR se bo na volitvah v Državni zbor zavzemala za decentralizacijo Slovenije in preboj Maribora.

Dolgoletna mariborska mestna svetnica iz Liste za pravičnost in razvoj ter direktorica Študentskih domov Maribor Lidija Divjak Mirnik bo na državnozborskih volitvah nastopila na Listi Marjana Šarca, z jasnim programom decentralizirati državo in Mariboru dati priložnost, da izstopi z nezvenečega prvega mesta najmanj razvitih mestnih občin.

“Maribor in Štajerska si zaslužita, da postaneta uspešna. Velikokrat se zdi, da imamo v Sloveniji zgolj prestolnico, Bled in Primorsko, za preostali konec države pa se vse prevečkrat zdi, da ne obstaja. Decentralizacija je tako nujna za enakomeren razvoj,” je poudarila Divjak Mirnikova. Kot je še povedala, bo na volitvah nagovarjala tako leve kot desne volivce, oziroma vse, ki jim je mar za Maribor in njegov napredek, Štajersko in vzhodni del Slovenije.

Divjakova bo tako delovala na področjih, na katera se dobro spozna in kjer čuti, da bi lahko naredila nekaj konkretnega, boljšega za vse, torej na področju znanosti, kulture, športa, turizma, zavzemala pa se bo tudi za kvalitetno šolstvo navseh ravneh. Prizadevala si bo tudi za sprejem zakona o mestnih občinah in ustanovitev pisarne za direktno črpanje evropskih sredstev.

Šarec jih je prepričal s svežino, a so odprti za vse 

Na vprašanje zakaj ravno Lista Marjana Šarca in ali s tem zapušča Listo za pravičnost in razvoj, je Divjakova povedala, da ostaja v svoji stranki, Šarec pa jih je prepičal s svežino in mladostjo. “Imeli smo ponudbe z leve in desne strani, pripravljeni smo sodelovati z vsemi, ki jim je mar za naše mesto,” je ob tem povedal Stojan Auer, ki meni, da mora imeti Maribor v Državnem zboru nekoga, ki ga ljudje poznajo. “Pogovarjamo se z ljudmi in večina jih sploh ne ve, kateri poslanci v Državnem zboru so iz Maribora. To se mora spremeniti,” je še dodal Auer.

Ob tem so se v LPR dotaknili še predloga, da Zlatka Zahoviča predlagajo za zlati grb mesta Maribor, ki ga običajno dobijo zaslužni posamezniki za življenjsko delo. “Običajno se to zgodi, ko teh ljudi ni več, a Zlatko Zahovič si to nagrado zasluži že sedaj, saj je za naše mesto in njegovo prepoznavnost storil veliko,” je še dodal Auer. Predlogi za nagrade mesta se sicer zbirajo do 2. polovice maja.

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

S 1. septembrom bodo trgovine zaprte na vse praznike

Sindikat delavcev trgovine Slovenije in Svet gorenjskih sindikatov ter Trgovinska zbornica Slovenije...

Tako nenavadna vprašanja ljudje vpisujejo v Google

Zakaj se moj oče oblači v obleke? Kakšna je razlika med svinjo in svinjino? Kaj je prav - Irak al...

FOTO: Prepoznate vlomilca? Za pomoč pri iskanju ponujajo 2000 evrov

Vlomilca sta v okolici Slovenske Bistrice naredila kar nekaj škode.

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

V Mariboru bodo nastanili štiri begunske družine

Slovenija se je zavezala, da sprejme 60 oseb, beguncev iz Sirije, družin, ki predstavljajo najbolj ...

FOTO: Hitlerjeve rove na Teznem močno ogrozila voda

Po dolgih mesecih borbe s poplavljenimi podzemnimi rovi je sedaj voda končno našla pot iz njih, og...

Epska etapa dirke po Franciji, Roglič med najboljšimi

Znova izjemna etapa dirke po Franciji.