Elektro Maribor poroča o izpadih oskrbe z električno energijo na območju Maribora in okolice. Tudi iz Mariborskega Pohorja poročajo o izpadu, zaradi česar ni bil možen prevoz z gondolo.

Iz Elektra Maribor so sporočili, da so bili v petek, 8. decembra, nekaj pred polnočjo obveščeni o izpadu oskrbe z električno energijo na območju Slovenske Bistrice. Prišlo je do okvare RTP Slovenska Bistrica, zaradi katere je bilo prizadetih 12.000 odjemalcev. Delavci Elektra Maribor so ponoči izvedli vse potrebne preklopitve in ponovno vzpostavili oskrbo z električno energijo.

Moker sneg ponoči podiral drevje

Zapadli težki moker sneg je ponoči podiral drevje. Podrta drevesa so na srednje in nizkonapetostnih daljnovodih povzročala prekinitve vodnikov in tudi podpornih drogov. Zaradi tega je prišlo tudi do prekinitev oskrbe z električno energijo. Ob 04:00 je bilo prizadetih 12.000 uporabnikov predvsem na območju Pohorja, Kozjaka, Haloz in Slovenskih goric.

Vse razpoložljive elektromonterske ekipe Elektra Maribor so na terenu in si skupaj s sodelavci v distribucijskem centru vodenja prizadevajo za čimprejšnjo odpravo okvar. Do 11. ure dopoldan je prizadevnim ekipam v zahtevnih razmerah uspelo odpraviti že 78 % izpadov oziroma zagotoviti ponovno oskrbo z električno energijo za 8.200 uporabnikov.

Tudi na Mariborskem Pohorju izpad električne energije

Tudi iz Mariborskega Pohorja so sporočili, da je prišlo do izpada električne energije, zaradi česar nekaj časa ni obratovala krožno kabinska žičnica. Kot je videti sedaj gondola obratuje normalno.