Na forumu med.over.net se je pojavil zapis: »Za najemnike smo se že odločili, potem pa opazim sliko na Facebooku, ki me je čisto odbila.« Najemodajalka se je podpisala kot “zgrožena nad sliko”. Pojasnila je, da so oddajali stanovanje, saj stari najemniki odhajajo. Imeli so nekaj ogledov, vedeli so, da bodo oddali brez težav, zato so zbirali, saj so želeli v stanovanju dobre ljudi. Odločijo se za družino, jim najem ustno potrdijo, are še sicer niso plačali, potencialna najemodajalka pa je ponovno preverila njune Facebook profile.

Odločila sta se preklicati najem

»Vedno vtipkam v google ljudi da vidim ali je kaj spornega. oba sta imela odprt facebook profil, normalne slike. Včeraj pa še enkrat pogledam, pa me skor kap zadane, ženska mati 3 otrok, spremenila sliko in po novem je v kopalkah in pozira v zelo izzivalni pozi, profil pa odprt. In tako sliko si da na FB. A je nora, kaj hoče da ji tipi pošiljajo opolzka sporočila ?« Z možem sta bila zgrožena, zato sta se odločila, da prekličejo najem in izberejo druge najemnike.

»Da te nekdo tako odbije, je sigurno intuicija, ki jo ne smem ignorirati. Kaj vi mislite, sem paranoična? In ne nimam 200 kg in nisem ljubosumna zato ker je ta ženska postavna, ker sem tudi jaz. In tudi moj mož se ne slini na takih slikah, tako da prosim s taki komentarji niste zadeli poante.« Zaključila je, da je mnenja, da normalna oseba in mati treh otrok, takšnih fotografij ne daje na splet.

Kaj menite vi? Ste morda tudi sami imeli posebno izkušnjo? Delite jo z nami.