Pripravite se na moža, večerjo načrtujte že dan prej, ne motite moža in popravite si ličila.

Davnega leta 1955 je bil natisnjen priročnik za ženske z naslovom “Hišna ekonomija”. Tu je nekaj nasvetov, ki so se jih morale držati ženske ali jih vsaj približno upoštevati, da so veljale za dobre žene in gospodinje.

Dobra ženska vedno ve, kam spada

1. Večerjo pripravite ob pravem času. Načrtujte jo že zjutraj ali celo en dan prej, da bo vašega soproga pričakal okusen obrok, ko se vrne domov.

2. Pripravite se za moža. 15 minut preden pride domov, si malo odpočijte, da boste videti sveže, ko se vrne. Popravite si ličila, v lase si dajte trak, da boste videti lepše.

3. Zmanjšajte hrup. Ko se soprog vrne z dela, izključite vse hišne naprave in recite otrokom, naj bodo tudi oni tiho.

4. Bodite srečni, ker ga vidite. Poslušajte ga. Čeprav mu imate mogoče veliko povedati, tega ne naredite takoj po njegovem prihodu. Naj najprej govori on, gotovo ima pomembnejše stvari za povedati kot vi.

5. Ne motite ga. Ne postavljajte nepotrebnih vprašanj. Ne pritožujte se, če pride vaš mož pozno domov ali če želi oditi na večerjo brez vas.

6. Ne sumite v njegovo sposobnost presoje in integritete. Ne pozabite, da je on gospodar v hiši in zato bo vedno obveljala njegova volja, poštena in pravična.