Dvojčki praviloma niso ljubosumni, škorpijon poka od ljubosumja, strelec pa to lastnost stežka prizna.

Oven

Rojeni v tem znamenju cenijo zaupanje in ga vedno postavljajo na prvo mesto. Prezirajo laži in skrivalnice, zato, kadar se jim zazdi, da jim partner laže, hitro postanejo ljubosumni. Nezaupanje in občutek negotovosti ta čustva še okrepita, zato je pomembno, da se o njih pogovorijo s partnerjem, namesto da bi jih skušali potlačiti in pred njimi bežati. V tem primeru namreč lahko izbruhnejo kot vulkan, kar utegne biti za zvezo usodno.

Bik

Zemeljsko znamenje, ki hrepeni po družinski sreči in miru ter vedno išče skladen odnos. Prav zato se v biku tedaj, ko že zgolj znatno posumi o partnerjevi zvestobi, prebudi detektivski duh. Z vsemi sredstvi želi dognati, kaj se dogaja, preverja in je sposoben ljubosumnih izbruhov, a le če med svojimi raziskavami pride do konkretnih dokazov, s katerimi lahko potrdi svoje sume.

Dvojčka

Osebe, rojene v tem ozvezdju praviloma niso ljubosumne, včasih pa si te občutke v sebi ustvarijo sami, čeprav zanje nimajo nikakršnega razloga. Radovedni in željni akcije v mislih ustvarjajo neverjetne scenarije ter v svoji bujni domišljiji začno iskati dokaze za nezvestobo, zaradi česar so lahko prav paranoični in seveda zelo nesrečni.

Rak

Znamenje, ki je le redko ljubosumno. Rojeni v tem ozvezdju so velikokrat povsem zaslepljeni z ljubeznijo. Osebi, ki jo ljubijo, so predani v tolikšni meri, da si sploh ne morejo zamisliti, da bi se jim izneverila. Če vendarle najdejo razlog za ljubosumje, jih to močno pretrese. Zelo težko odpuščajo, in če so prizadeti, si stežka opomorejo.

Lev

Rojeni v ozvezdju leva so pogosto ljubosumni, razlog za to je njihov ponos, pa tudi strah, da jih partner ne ljubi in ne spoštuje dovolj. Ko lev zaradi ljubosumja zarjove, tega ne stori zaradi izgubljene ljubezni, ampak zaradi nemoči in ranjenega ega.

Devica

Device velikokrat izzovejo občutek ljubosumja pri partnerju. V razmerju rade dominirajo in prevzamejo popoln nadzor tako nad partnerjem kot nad njegovimi občutki. Prav zato oseba, ki jo devica ljubi, pogosto postane ljubosumna, kar v razmerju privede do prave drame.

Tehtnica

Znamenje, ki preprosto obožuje partnerja. Tehtnice po naravi niso ljubosumne, za ljubezen so pripravljene mnogo dati. Če pa rojeni v ozvezdju tehtnice občutijo, da druga stran to izkorišča ali celo zlorablja, postanejo nepredvidljivi in nevarni. Ljubosumje se tedaj okrepi, zato se je v razmerju s tehtnico takšnim konfliktom resnično treba izogibati Š

Škorpijon

Pregovorno znamenje, ki poka od ljubosumja. Škorpijon je ljubosumen na vse in na vsakogar, ki se približa njegovemu izbrancu. Gre za zelo impulzivne osebe, ki svoja izrazita občutenja, med katerimi je tudi mala zelena pošast, težko nadzorujejo in krotijo.

Strelec

Znamenje, ki je dokaj ljubosumno, le da to stežka prizna, saj bi tako trpel strelčev ponos. Prav zaradi ponosa strelci ne bi nikoli oprostili ali pozabili nezvestobe partnerja. Zato je pomembno, da z njim takoj razčistijo vsako nejasnost, sicer bi se zadeve kaj lahko spremenile v nerešljivo težavo.

Kozorog

Pripadniki tega znamenja nikoli ne pozabijo in ne oprostijo slabe izkušnje s partnerjem. Čeprav se sliši neobičajno, niso ljubosumne narave in se nikoli ne bi podali v raziskovalne avanture zgolj zaradi sumov. Če pa izvedo, da so bili prevarani, njihovi zvezi zagotovo ni več rešitve.

Vodnar

Vodnarji najpogosteje niso ljubosumni, če pa vendarle začutijo dvom, ga skušajo na vse pretege zakriti in potlačiti. Prav zato lahko postanejo cinični in nesramni. Če odkrijejo, da je njihovo ljubosumje upravičeno, ne iščejo vzroka in ne pojasnil, ampak preprosto zaključijo zgodbo in gredo naprej.

Ribi

Ljubosumje je pri tem znamenju stalno navzoče. Ribe v razmerju od svojega partnerja zahtevajo veliko, velikokrat preveč ljubezni in pozornosti. Če tega ne dobijo, se jih polotijo dvomi. Če odkrijejo, da je njihovo ljubosumje upravičeno, se potegnejo vase in zlepa ne odpuščajo, pa čeprav je šlo zgolj za nedolžno spogledovanje.