Večina že ve kako lahko na različne načine uporabljamo sodo bikarbono, le malokdo pa v druge namene, kot soljenje jedi, uporablja kuhinjsko sol. Preverite, pri čem vse si z njo lahko pomagate.

Čudežna solna raztopina

Ste se že kdaj urezali pa niste vedeli s čim bi ureznino razkužili? Z domačo fiziološko raztopino, ki jo pripravimo iz 2 žličk soli in kozarca vode. Ko raztopino polijemo po rani bo sicer nekoliko zapeklo, a to je znak, da tekočina deluje.

Zbogom, glavoboli!

Trpite za pogostimi glavoboli? Popijte mešanico iz soli in vode. Boste videli, neznosna bolečina bo izginila v 15 minutah.

Nič več mastnih las!

V boju proti mastnim lasem vam lahko sol pomaga do zmage. Vse kar morate narediti je, da dodate 2-3 žličke soli v svoj najljubši šampon. Rezultat pa bi moral biti opazen že po nekaj pranjih.

Fantastičen solni piling za telo

Za piling potrebujete 2 žlički grobe morske soli in pol stekleničke kokosovega olja. Sestavini dobro premešamo in si nato privoščimo vročo kopel. Po sprostitvi pa na svoje telo nanesemo doma nareje solni piling. Po končanem pilingu se stuširamo s toplo vodo. Koža bo mehka in voljna.