Velikonočni prazniki so pred vrati. Letos jih bomo preživeli nekoliko drugače kot sicer, a to izkoristimo na pozitiven način. Za vas smo pripravili nekaj idej enostavnega velikonočnega ustvarjanja, pri katerem lahko sodeluje vsa družina.

Enostavni izdelki iz slanega testa

Slano testo je odličen nadomestek za “das” maso, izdelanega ga imate zelo hitro. Potrebujete le moko, sol in vodo. V skledo daste dve skodelici moke, dve skodelici soli in dolijete nekaj vode, toliko, da se masa poveže. Sestavine dobro zagnetete, da dobite gladko testo, ki ga razvaljate in zabava se lahko prične.

Za obliko jajc lahko uporabite prazen jogurtov lonček, ki ob pritisku ob straneh, dobi obliko ovala. V kolikor jih želite obesiti nikar ne pozabite z zobotrebcem proti vrhu narediti luknjice, skozi katero boste, ko bo izdelek popolnoma končan, napeljali vrvico. Nato izdelke 10 minut pečete v pečici na 180 stopinjah. Pečico je potrebno predhodno ogreti.
Ko so ohlajeni, jih lahko poljubno okrasite.

Piščančki iz odtisov rok

Iz odtisov rok in nog, lahko ustvarimo nešteto čudovitih izdelkov. Ob veliki noči, bodo zagotovo najbolj primerni piščančki. Potrebujete le papir in prstne barve ali tempere. Ob koncu dorišemo še kljun, oči in tace.

Spomladanski venček

Prazne škatle od jajc pridejo vedno prav, tudi iz njih namreč, lahko naredimo veliko izdelkov in igrač, nad katerimi so navdušeni tako najmlajši kot njihovi starši. Le dve prazni škatli in tempere ali vodenke potrebujete ter podlago na katero boste rože in listje lepili , če želite izdelati takšen venček. Izrežete rožice in liste, kot je razvidno v fotogaleriji spodaj. Ko vse pobarvate, iz kartona izrežete krog ali poiščete kaj drugega primernega, ter nanj nalepite izdelano.

Uporabite lupine jajc

Enostavno ustvarjanje, ki bo najmlajše zagotovo navdušilo. Operite in posušite jajčne lupine, jih razdrobite in otroci jih lahko na poljuben motiv lepijo z lepilom. Jajčne lupine lahko tudi pobarvate in ustvarjate raznolike mozaike.

S “tapkanjem” do velikonočne slike

Skorajda ni otroka, ki nerad namaka prste v barve in “tapka” po papirju. Tako potrebujete le bele papirje in barve. Iz enega papirja izrežite poljuben motiv, mi smo izbrali motiv zajčka in ga s selotejpom prilepite na drugi list. Otrok lahko veselo “tapka” in uporablja različne barve. Bolj pisano bo, lepši bo končni izdelek. Na koncu odstranite nalepljenega zajčka in dobite zanimivo sliko.