Nekateri si v teh dneh vzamejo čas zase in za stvari za katere sicer nikoli »ni pravi trenutek« ali pa so vsaj na prvi pogled »pomembnejše« druge obveznosti. Ena izmed takšnih, ki je v teh dneh našla nekaj pozitivnega, je Maja, ki je skupaj s petletno hčerko Manco ustvarila prave »korona« pirhe. Ustvarjanje jo od nekdaj veseli, z hčerko ustvarjata že od majhnih nog.

»Razmišljala sem kaj bi letos naredili z jajčkami iz stiroporja, da jih ne bi samo pobarvali. In glede na to, da se ves svet vrti okoli covid-19, sem prišla na idejo covid-19 pirhov,« nam je povedala in dodala, da sta se jajčk lotili tako, da sta jih najprej napičili na palčke za ražnjiče. Nato sta na pol prerezali palčke za ušesa in jih napičili v stiropor.

Že februarja je Manci razložila kaj se dogaja, saj je pred mesecem dni povila še sinčka in zaradi sprejetih ukrepov, hčerka ni mogla priti na obisk v porodnišnico. »Hči se zelo dobro zaveda kaj se dogaja. Spraševala me je kakšne barve je virus, saj ga v medijih prikazujejo v različnih barvah, zato sva tudi midve naredile pirhe različnih barv. V nadaljevanju sva jih pobarvali z akrilnimi barvami in za konec še pošpricali z bleščicami.«

Za konec pa Maja vsem našim bralcem želi lepe velikonočne praznike in obilo zdravja.