V Mariboru imamo na voljo nekaj elitnih, dragih stanovanj in hiš. Cena je odvisna predvsem od lokacije in udobja, ki ga nudi stanovanje. Za vas smo poiskali le nekaj takih, ki so trenutno na prodajnem nepremičninskem trgu.

Milijon za luksuz pod Pohorjem

V Radvanju se prodaja ena izmed energetsko najbolj učinkovitih hiš v Sloveniji. Ima tri etaže, ki skupno merijo 300 kvadratnih metrov, tri spalnice, dve otroški sobi, štiri kopalnice, štiri stranišča, v prvem nadstropju je velika terasa z bazenom.

Hiša ima lastno sončno elektrarno. Zgrajena je bila leta 2016, novi lastnik bo moral zanjo odšteti kar milijon evrov. ( FOTO: c21.si)

Skoraj 600 tisočakov za Hišo v Hrastju

Prodaja se ne vseljena hiša Villa Zurich. Z zadnje strani jo obdajata potok in gozd. Zgrajena je bila leta 2011 in leta 2014 v celoti zaključena z okolico in notranjostjo. Je v dveh etažah, pritličje in prvo nadstropje in meri 227  kvadratnih metrov.

V pritličju se nahaja večji predprostor iz katerega se pride do prostornega bivalnega prostora s kaminom, ki zajema kuhinjo z jedilnico in dnevno sobo z izhodom na teraso z bazenom in jacuzzijem. Iz predprostora je še dostop do kopalnice z wc-jem in savne ter utility-ja. Zemljišče, ki pripada k hiši je v izmeri 882 m2, zelenica je zasajena z več let starimi bonsaji in bori ter ostalim zelenjem. “Ogled in nakup priporočamo vsem, ki iščete dizajnersko, nizko energijsko hišo v idilični okolici,” zapišejo v Dual Nepremičnine.

Pol milijona vredno stanovanje

Na Taboru se prodaja penthouse. Nepremičnina se nahaja v zadnjem nadstropju bloka in obsega dve etaži. V prvi etaži so predsoba, utility s pralnico, dnevno bivalni del s kuhinjo in jedilnico ter moderno stopnišče v zgornjo etažo. Drugo etažo sestavljajo večja galerija z domačim kinom ter izhodom na teraso iz katere je pogled poti centru mesta. A to ni vse kar nudi to stanovanje…

Adaptacija je bila izvedena pred dvema letoma. Stanovanje se razprostira na 336 kvadratnih metrih. Za 490.000 evrov jo prodaja nepremičninska agencija 24nep d.o.o.

Vila v centru mesta

780 tisočakov bo moral novi lastnik odštet za veliko vilo v centru mesta. Zgrajena je bila leta 1964, kot zapišejo na bolha.com, meri 590 kvadratnih metrov in je bila nazadnje adaptirana leta 1978. Je dvostanovanjska, vsako stanovanje ima svoj vhod.

Je redno vzdrževana, vseljiva brez večjih vlaganj.

 

Pol milijona vredna hiša v Košakih

Luksuzna prenovljena hiša streljaj iz centra je bila leta 2016 v celoti prenovljena. Ima zunanji bazen, veliko pokrito teraso in ogromno letno kuhinjo. V celoti je narejena iz luksuznih materialov. V prvem nadstropju so spalnica, velika otroška soba, iz ene otroške sobe narejena garderoba in kopalnica. Iz spalnic je izhod na balkon.

Klet je zelo urejena in funkcionalna (prejšnji lastnik je ime poslovni prostor, za kar je tudi pridobljeno uporabno dovoljenje) sedaj je v kleti dobro opremljen fitnes, kopalnica, prostor za sauno, kotlovnica, utility. “Lastnik hišo prodaja saj se seli v večjo. Priporočamo najzahtevnejšim kupcem,” so zapisali v Nepremičninah Atrium.

Staromeščansko stanovanje za 400.000 evrov

Za skoraj 400 tisočakov se boste lahko vselili v izjemno nadstandardno opremljeno staromeščansko stanovanje v centru mesta. Štiri sobno stanovanje v prvem nadstropju obsega 157, 5 kvadratnih metrov z balkonom in dodatno še kletni prostor velikosti 36, 90 m2

Zunanje stene stanovanja, ki so sicer tudi do 75 cm debele, so še dodatno izolirane s stekleno volno. Montiran je t.i. “smart elektronic sistem s katerim reguliraš vse od temperature, zvočnikov, svetlobe v vsakem prostoru in vsakem času preko iPad.