Da je iskanje potencialnih partnerjev preko spleta vse bolj aktualno, so pred časom opazili tudi na Facebooku, ki so pred dnevi pričeli ponujati posebno platformo za zmenkarije – Facebook Dating. Platforma bo zasnovana na podlagi našega osebnega profila, skupnih všečkov, interesov, dogodkov in skupin, ki si jih delimo z določenimi osebami.

Facebook bo predlagal potencialne romantične partnerje

Vsak posameznik, ki uporablja Facebook, bo lahko vzpostavil tako imenovani “Secret Crush List” (seznam skritih simpatij), v katerega bo do konca leta omogočeno tudi prenašanje Facebook in Instagram zgodb ter kontaktov iz obeh socialnih omrežij. Celotna platforma bo temeljila na zasebnosti, inkluzivnosti in varnosti. Tako so zasnovalci onemogočili pošiljanje fotografij, videjev, povezav do drugih strani in plačil.

Kako deluje?

V Evropi sicer Facebook Dating še ni na voljo, k nam prispe v začetku leta 2020. Vsi, ki boste potencialnega partnerja iskali preko Facebooka, pa boste morali ustrezati določenim pogojem. Prvi pogoj je dopolnjenih 18 let starosti in uporaba najnovejše verzije Facebooka. Platforma vam bo sama predlagala določene potencialne romantične partnerje, s katerimi imate veliko skupnega, in ki prav tako uporabljajo platformo. Če ste za koga zainteresirani, lahko komentirate direktno na njihovem profilu in z všečkom potrdite, da jim sporočite svojo simpatijo. Platforma sicer omogoča iskanje potencialnih partnerjev, s katerimi niste prijatelji na Facebooku, lahko si omogočite možnost, da vas poveže tudi z vašimi Facebook prijatelji, in sicer tako, da uporabite “Secret Crush” in tega prijatelja dodate na svoj seznam. Vsa vaša “romantična aktivnost” platforme ne bo objavljena na Facebooku, zato je zasebnost garantirana.