V tem pustnem tednu okrog nas kar cvrči od krofov in ob vsej obilici ponudbe verjamemo, da ste se znašli pred dilemo, kateri krof letos sploh preizkusiti in kako preprečiti, da na krožnik dobite suh, pust krof, v katerem je le majhen drobec polnila.

Ker smo vam želeli težavno izbiranje olajšati, smo se odpravili na misijo pokušine krofov. Kam? Nikamor drugam kot v Jager, ki nas je prijetno presenetil že ogromno izbiro različnih vrst krofov – v katalogu smo jih namreč našteli kar 8! Da, 8! Seveda so med njimi sveže variacije marmeladne klasike, a na Jagrovih policah boste našli tudi nekaj prav posebnih pustnih krofov, ki jih gotovo še niste jedli.

Kateri krofi so se znašli na našem preizkuševalnem seznamu?

  1. Sveži pustni krof,
  2. vroči pustni krof z rahlo pikantno vanilijevo kremo,
  3. kraljevi ptujski krofi,
  4. mega krof z vanilijevo kremo, smetano in višnjevih džemom,
  5. krof z borovničevim polnilom,
  6. glaziran krof s kokosovim posipom,
  7. krof z vanilijevim polnilom,
  8. maxi krof z več mareličnega nadeva …

Foto: Facebook/Trgovine Jager

Naj vam že takoj povemo, da si naziv izvrstnega pustnega krofa prislužijo prav vsi, pa vendar smo si izbrali favorita.

Krofovsko pokušino smo začeli nekoliko … pekoče

Prvi krof, ki nas je privabil že s svojo eksotično podobo in smo ga preizkusili kot prvega, je bil vroči pustni krof drzne rdeče barve, prelit s čokolado ter polnjen z veliko fine vanilijeve kreme, ki pa v sebi skriva presenečenje – kanček čilija, ki krof naredi zelo rahlo in prijetno pekoč.

Jagrovo ponudbo, tako svežo, kot so krofi, ki še cvrčijo od olja, v katerem so se pravkar dišeče cvrli, kot vselej najdete v njihovem katalogu, z nakupom krofov pa nikar ne odlašajte, ampak se čimprej odpravite v najbližjo Jagrovo trgovino ter si pripravite kar svojo krofovsko pokušino!

Krof, ki ga na Jagrovem pekovskem oddelku najdete za 0,99 evra, nas je prav prijetno presenetil, saj tako s svojim videzom kot s pekočim priokusom, ki ostane na koncu, ostane v spominu kot nekaj posebnega. Da o tem, kako dobro zgleda na pustni mizi ali kako presenečeno pogledajo maškare, ko v roko dobijo rdeč krof, sploh ne govorimo!

Nikakor ne gre brez ptujske klasike

Nato smo naš okus uravnovesili ter preizkusili krof z marelično marmelado. Bolje rečeno krofe, saj v Jagru ne najdete le ene same vrste mareličnega krofa. Sveži pustni krof, ki ga za Jagrove trgovine dnevno pečejo v Ptujskih pekarnah, torej v sami zibelki pusta in pustnega krofa, je že ob prvem grižljaju dosegel naše najvišje ocene, saj predstavlja tisto pravo, klasično mešanico puhastega testa, obilice sladkornega posipa in ogromno marmelade ter je ravno prav velik, da nato z užitkom pohrustamo še kakšnega. Na srečo lahko krofe Ptujskih pekarn dobite tudi v paketu po osemza en krof boste odšteli 0,54 evra, za osmerico pa 3,89 evra.

Foto: Facebook/Trgovine Jager

Če ste velik ljubitelj klasičnih krofov z marelično marmelado in se jih v pustnem tednu kar ne morete in ne morete najesti, potem vam moramo povedati, da smo med osmimi vrstami krofov v Jagru našli kar dva taka, ki bosta pri krofoljubcih velik hit – prvi je kraljevski ptujski krof, ki prihaja v paketu s še tremi kompanjoni in bo za 1,99 evra nahranil vas ali kar celo družino, drugi pa je krof, ki smo ga zaradi velikosti in res ogrooomne količine okusne marelične marmelade še mi komaj pojedli do konca, to je maxi krof za 0,89 evra, ki je skoraj dvakrat večji od klasičnega in je idealen za deljenje z boljšo polovico ali pa za sladico takrat, ko ste zelo lačni. Maxi krof se po naših ocenah uvršča ob bok ptujskemu, kraljevski krofi pa jima sledijo čisto za petami.

Čas je za … borovničevo marmelado!

Po kar treh preizkušenih dobrotah z marelično marmelado smo si morali od nje malo oddahniti (a ne za dolgo, vemo, da bodo v teh dnevih gotovo pomalicali še kakšnega), zato smo posegli po … krofu Ptujskih pekarn z borovničevo marmelado! Oh, borovničeva marmelada deli krofoljubce in če je nekateri ne vidijo radi, borovnice nam predstavljajo pravo poezijo okusov. Čista desetka! Puhasto testo, zlato zapečena zunanjost, ravno pravšnja količina sladkornega posipa in bogata količina res okusne, tiste prave, temne borovničeve marmelade. Po borovničev krof za 0,69 evra se v Jager še gotovo odpravimo in če mika tudi vas, nam, prosim, ne pokupite vseh!

Niste za marmelado? Tudi za vas smo preizkusili krofe!

Nato smo si rekli, da je marmelade za kak trenutek dovolj in da moramo za vse, ki si z marmelado niso preveč na »ti«, preizkusiti še res simpatičen glaziran krof s kokosovim posipom, ki nas je presenetil in spomnil na priljubljene čokoladice s kokosovo sredico – ta krof je izvrstna izbira, ki vas lahko kar sredi februarja odpelje na kak eksotičen, po kokosu dišeč otok. Za 0,79 evra

Zatem smo si prste oblizovali pri krofu, oblitem s čokolado in polnjenem z vanilijevo kremo, ki je bila naravnost božanska – ne pretirano sladka, ne preveč nasilno maslena, ampak ravno prav vanilijeva! V kombinaciji s čokolado na vrhu krofa je bil ta krof za nas prava nebeška kreacija. Naj vam zaupamo, da imamo marmelade sicer radi, a da naše srce vselej vleče k čokoladi in vaniliji. Čokoladno-vanilijev krof vas v najbližjem Jagru čaka za 1,59 evra.

Najboljše za konec

Za konec smo si pustili največjega posebneža, ki pa je prišel kar v duetu dveh za 2,78 evra. In posebnež se je izkazal za kulinarično doživetje dneva, hit naše krofovske pokušine ter našega absolutnega Jagrovega favorita. Katera dobrota nas je tako navdušila?

Mega krof, prerezan po polovici ter polnjen z vanilijevo kremo, smetano in višnjevim džemom ali po domače kar »berliner«. Uf, ta sladica pa je vsekakor vredna svojega imena ter je pravi zalogaj, ki ga je najbolje kar podeliti. Kombinacija vseh sestavin, predvsem pa res bogato polnilo, pri katerem nas je še prav posebej očaral višnjev džem, pa je … nadzemeljska! Zdaj razumemo, zakaj smo si mega krof komaj izborili in če želite našega favorita preizkusiti tudi sami, priporočamo, da se podvizate, preden se razširi vest o tem, kako izjemno okusen je!

Katerega pa boste izbrali vi?

Tako, burna izkušnja naše krofovske pokušine je zaključena in iskreno upamo, da ste med našimi opisi našli svojega favorita, ki vam bo polepšal in posladkal pustne dni, ker … roko na srce, v našem trebuhu ni več niti pikice prostora za preizkušanje še kakega krofa! Razen morda mega krofa … Po tega se še vrnemo. Pa po tistega z boroničevo marmelado … Pa morda mičkeno tudi po klasičnega ptujskega … Pa po tistega s kokosom … In vanilijo … Pa po rdečega!