Hiša iluzij se nahaja v samem centru Ljubljane, na Kongresnem trgu 13. V najbolj zabavni hiši v Ljubljani vas čaka več kot 70 raznolikih interaktivnih eksponatov, slik in zanimivih optičnih prevar, ki so primerne za obiskovalce vseh starosti. Za obiskovalce je Hiša iluzij odprta čisto vse dni v tednu od 9. do 21. ure.

V Hišo iluzij prihajajo gostje z vsega sveta, od odprtja leta 2016 jih jo je obiskalo že preko 300.000. V Hiši iluzij pravijo, da so atraktivne iluzije primerne za vse od 3. do 103. leta starosti, zato jih obiskujejo tako družine z manjšimi otroki, pa tudi mladostniki, študentje in odrasli. Zaradi pestre ponudbe je obisk Hiše iluzij super tudi za valentinov zmenek s svojo boljšo polovico.

Za valentinovo vas letos v Hiši iluzij čaka posebna ponudba. Od 14. februarja do 17. februarja imajo ponudbo 2 za 1. Eden plača, se ve kateri, oba uživata.

Čisto za vsakega se najde iluzija, ki navduši!

V Hiši iluzij vas čaka disko soba, dežela neskončnih zrcal, glava na pladnju, plezanje po stropu … Eden izmed vrhuncev, ki jih obiskovalci izkusijo, je vstop v deželo neskončnih zrcal, v kateri vas za valentinovo čaka mnogo src in prav posebno disko sobo, kjer lahko zaplešete, se zavrtite ter poskusite prešteti število odsevov.

S pomočjo ogledal so ustvarili tudi druge iluzije. Ena izmed njih je miza, ki se nahaja v črno beli pikčasti sobi. V njej lahko obiskovalci ustvarijo podobo in smešno fotografijo svoje glave, ki je videti, kot bi bila servirana na pladnju, tako boste svojemu partnerju ali partnerki zagotovo ponagajali.

 

Plezanje po stenah in visenje s stropa sta zagotovo želji vsakega otroka in vseh, ki so po srcu otroci. V narobe obrnjeni sobi se lahko z malce domišljije tako otroci kot tudi odrasli podajo prav tja – na vrh stropa – ter skupaj ustvarijo edinstvene fotografije, na katerih visijo s stropa kopalnice.

Pogumnejši se lahko uležejo na prav posebno posteljo z žeblji. Med najbolj priljubljenimi eksponati pa je vrteči se tunel Vortex, v katerem se zdi, kot da je gravitacija zapustila zemljo. Ali ne bi bilo zanimivo reči, da si na zmenku zagotovil obisk vesolja?

Za piko na i pa se lahko preizkusite tudi v bolj raziskovalnih vodah in poskušate ugotoviti, kako deluje pipa, ki lebdi v zraku, iz nje pa teče voda. Gre za čarovnijo ali neverjetno moč naših možganov, ki so bili prevarani?

Draga, višja si od mene!

Poleg vsake iluzije je napisan njen opis ter kratka razlaga. Tako gostje izvedo zanimivosti o njenih izumiteljih, času nastanka ter njeni pretekli in sedanji uporabnosti – pogosto so bile namreč koristne na področju psihologije in drugih znanosti.

Hiša iluzij je tudi edina hiša, kjer je lahko ena oseba višja, druga pa manjša. To namreč ponuja posebna Ames soba, ki je popolna za vse, ki se želijo spomniti, kako izgleda svet skozi otroške oči. Super je tudi za otroke, ki želijo biti večji od svojih staršev – vsaj za nekaj trenutkov.

Da spomin na noro valentinovo dogodivščino ne bo zbledel, hitro po zanimivo darilce

Po ogledu Hiše Iluzij lahko v muzejski trgovini na Kongresnem trgu 13 v Ljubljani ali pa na spletu kupite tudi kaj iz bogate ponudbe spominkov, tekstila in pametnih igrač. Preverili smo ponudbo in našli kar nekaj idej za valentinova darila, ki so zagotovo bolj domiselna od rož in čokolade. V trgovinici najdete darilne vstopnice za obisk Hiše Iluzij, fantastične Plazma krogle in svetleče majice, po katerih lahko pišete.