V Unionski dvorani bo v sredo, 17. aprila, ob 19.30 nastopil komorni orkester WÜRTTEMBERG HEILBRONN. Kot so zapisali v Narodnem domu, komorni orkester iz Heilbronna prisega na energičen glasbeni slog in individualen orkestrski zven.

Kot občutljiv spremljevalec imenitnih solistov je orkester dobrodošel gost velikih mednarodnih odrov, kot so Concertgebouw v Amsterdamu, Kölnska filharmonija, hamburška Filharmonija na Labi in Festival Rheingau. Z demokratizacijo vodenja orkestra in muziciranja je Komorni orkester iz Heilbronna naredil korak naprej in ob glavnem dirigentu določil še mesto za umetniškega partnerja. To je pripadlo mlademu avstrijskemu violinistu in dirigentu armenskega rodu, Emmanuelu Tjeknavorianu, ki smo ga v Mariboru že lahko občudovali kot bleščečega violinističnega virtuoza. Tjeknavorian se je kot najmlajši rezidenčni umetnik Dunajskega glasbenega združenja hitro povzpel med najbolj iskane glasbenike svoje generacije. V zadnjem času se z velikim uspehom posveča dirigiranju, o čemer pričajo nastopi z avstrijskim Orkestrom tonskih umetnikov, s Filharmoniki milanske Scale in z Graškimi filharmoniki. 

Prepričljiva mlada solista, trobentač Simon Höfele, prejemnik najpomembnejše nemške glasbene nagrade opus klassik, in pianistka Elisabeth Brauss, ki jo je kritik revije Gramophone pohvalil zaradi »globine in prefinjenosti  njene dobro premišljene interpretacije, na katero bi bil ponosen marsikateri starejši pianist«, bosta nastopila na dveh iskrivih solističnih koncertih za trobento in klavir ter tako poskrbela za dodatno svežino in čar tega koncertnega večera.