V mariborski Dvorani Union bo nocoj s Simfoničnim orkestrom Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor pod taktirko Simona Krečiča nastopila legenda slovenskega pianizma Dubravka Tomšič Srebotnjak. S koncertom se želijo pokloniti ustvarjalnemu geniju dunajskega klasicizma in zgodnje romantike Ludwigu van Beethovnu.

Letos namreč praznujemo 250-letnico Beethovnovega rojstva, ki ga bodo v okviru Simfoničnega cikla SNG Maribor obeležili z izvedbo skladateljevega tretjega koncerta za klavir in orkester v c-molu (op. 37). Beethovnovo koncertno mojstrovino bo ob spremljavi Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod taktirko umetniškega in glasbenega direktorja mariborske Opere Simona Krečiča izvedla Dubravka Tomšič Srebotnjak, sicer stalna gostja mariborskega gledališča in mariborskih koncertnih dvoran.

Na koncertu bosta zazvenela še Sinfonietta za godala slovenskega poznoromantičnega skladatelja Lucijana Marije Škerjanca ter Druga simfonija v e-molu (op. 27) Sergeja Rahmaninova, ki velja za enega največjih avtorjevih stvaritev nasploh, so sporočili iz SNG Maribor.

STA