Na Križevniški ulici, najlepši ulici v Ljubljani, je od 23. decembra pa vse do 15. januarja na ogled razstava Ljubljana MonoChrome. Razstavo je organiziral Teater Tivoli v sodelovanju z Mini teatrom in predstavlja vodnik po enem izmed najlepših mest mestu skozi fotografski objektiv tujca, ki živi v Ljubljani.

Svež pogled na starega znanca

Črno-bele fotografije razkrivajo lepoto tega mesta na čudovit način, avtor Marco Secchi želi skozi slike navdušiti ljudi, da se zaljubijo v čudovito in brezčasno Ljubljano. Razstava je odlična za praznični čas, ob sprehodu po mestu, okrašenem z lučkami.

Kot je povedal Secchi, je ljubljanska enobarvna izdaja njegova “fotografska interpretacija enega najbolj raznolikih mest v Evropi, ki ponuja svež pogled na starega znanca. Mislim, da vsakdo v sebi nosi pomembno zgodbo. Zagotovo so resnične zgodbe bolj zanimive od lažnih. Zato je moj pristop hiter, ležeren in zabaven. Iščem vmesne trenutke, ker govorijo resnico. Rad imam energično slike, posnete v hipu.”

Marco Secchi je italijanski fotoreporter, ki živi v Ljubljani. Njegove fotografije redno objavljajo časopisi, revije in mediji, nedavno pa so jih objavili tudi v Vogueu, Guardianu, Vanity Fairu in New York Timesu. Znan je po svoji strasti do kamer Leica. Svojega dela se loteva na zelo nekonvencionalen način. Fotografira zelo hitro, objektiv uporablja kot tretje oko s katerim zaupa svojemu talentu in s katerim lahko gledalcu da vplogled v prave podrobnosti.