Najlepši trenutki so tisti, ki jih delimo z ljubljenimi, in ni boljšega časa za izkazovanje ljubezni kot ob materinskem dnevu. Medtem ko se bliža ta poseben dan, mnogi iščejo načine, kako izraziti svojo hvaležnost in ljubezen do svojih mater. Zakaj ne bi letos presenetili mame z nečim, kar je narejeno z ljubeznijo in pozornostjo?

Tukaj je 5 ročno izdelanih daril za vašo mamo:

1. Domače dišeče milo

Enostavno domače milo s sivko in limono, je odlično darilo za materinski dan. Kilogram mila razdelite na polovico. Prvo polovico stopite nad vodno kopeljo dokler ne postane popolnoma tekoča. Nato vmešajte 10-15 kapljic eteričnega olja sivke. Po želji dodajte nekaj kapljic vijoličnega barvila za milo.

[[image_1_article_64365]]

Stopljeno in aromatizirano milo zlijte v kalup (lahko je pekač) in po vrhu rahlo poškropite z alkoholom, da odstranite morebitne mehurčke. Pustite vsaj eno uro, da se plast mila strdi. Nato stopite preostalo milo in dodajte eterično olje limone. Nalijte čez plast sivkinega mila in zopet pustite, da se strdi, preden ga odstranite iz kalupa. Velik kos mila razrežite na več manjših željenih oblik.

2. Pisana kopelna sol 

Sprva si izberite posodo v kateri želite podariti kopelno sol, v poštev pride katera koli steklena posoda. Odvisno od vaše posode je razmerje za recept 2:1 groba morska sol v primerjavi z grenko ali Epsom soljo. Ti dve soli dobro premešamo in dodamo različne barve in dišave, na primer sivka, meta, rožmarin in pomaranča pomagajo pri sprostitvi stresa, kamilica pomirja in pomaga pri lažjem spanju, jasmin, grenivka in muškatni orešček pa pomagajo za boljše počutje.

[[image_2_article_64365]]

Če želite dodati barvo, dodajte dve do tri kapljice barvila za živila in dobro premešajte. Manjša kot je količina kapljic, svetlejša bo barva. Za prenos kopelne soli v izbrano posodo si lahko pomagate z lijakom. Če nimate pri roki lijaka, lahko ustvarite svojega tako, da zvijete kos papirja v obliko stožca. Kot dekoracijo lahko dodate nalepke na katere napišete vsebino posode, to dobro zaprite.

3. Glineni cvetlični lončki

Pred barvanjem operite lonček v topli vodi, da odstranete umazanijo. Če je potrebno, zbrusite lonček s finim brusilnim papirjem, da zgladite robove. Nanesite eno ali dve plasti tesnila za glinene lončke na notranjo in zunanjo stran ter pustite, da se posuši. Pred začetkom poiščite nekaj navdiha in ugotovite, katere barve želite uporabiti. 

[[image_3_article_64365]]

Za pridobitev ravnih linij priporočamo uporabo elastik. Poskrbite, da boste med nanosom plasti vodoodporne barve počakali, da se ta posuši. Tako boste preprečili lomljenje barve. Svetlejše barve bodo potrebovale več plasti, da prekrijejo glinen lonček. Ko se ta posuši lahko v njega posadite želeno rastlino.

4. Domač sirup za kavo

Za meden sirup preprosto kuhajte skupaj 1 del medu in 1 del vode na nizkem ognju približno 20 minut ali dokler se med popolnoma ne raztopi v vodi. To ustvari bistveno redkejši med, ki se bolje meša s kavnimi napitki. Za sivkin sirup kuhajte 1 del rjavega sladkorja in 1 del vode skupaj z 1 žlico cvetov sivke 20 minut ali dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.

[[image_4_article_64365]]

Okus lahko prilagodite z izbranimi začimbami za vanilijev sirup med kuhanjem dodate strok vanilije, za lešnikov sirup dodate ekstrakt lešnika in podobno. Ko sirup nalivate v steklenico, ga dobro precedite.

5. Sladek piling za telo

Izbrano količino kokosovega olja v mikrovalovni pečici topite približno 20-35 sekund, dokler ne postane tekoče. V olje dodate toliko sladkorja, da postane zmes gosta in premešajte. Po želji dodajte barvilo za živila in izbrane kapljice eteričnih olj, da dosežete želeno dišavo. Hranite v nepropustni posodi. 

[[image_5_article_64365]]