Povorka se je začela pred stavbo Društva upokojencev Markovci, nadaljevala skozi Markovce in Zabovce ter zaključila pri gostilni Ambiente v Zabovcih. Napoved in predstavitev skupin sta se odvijali pred občinsko stavbo Markovci ter pred Mlinom Korošec v Zabovcih.

Zaključna prireditev s podelitvijo nagrad najbolj izvirnim maskam pa bo potekala danes v soboto 10. februarja v prireditvenem šotoru ob osmi uri zvečer v obrtni coni Markovci, kjer boste lahko prisluhnili tudi glasbenikom kot so Dejan Vunjak, Grupa Vigor in Ansambel Galama.

Več si lahko preberete na sleptni strani Fašenk v Markovcih ali na tej povezavi.

Letos je bila smer trase spremenjena in se, po poročanjih občanov, okrog 15 skupin ni udeležilo povorke. Kljub temu župan občine Markovci Milan Gabrovec zagotavlja, da je "povorka potekala odlično... Vseh 1800 udeležencev, pomeni 32... na koncu sta se še dve skupini pridružili, torej 34 skupin je prikazalo vse kar so pripravljali v predpustnem času. Žal je bilo nekoliko manj etnografskih skupin, ampak verjamem, da bomo drugo leto imeli spet vse skupine. Mislim, da bo udeležencev od 200 do 300 več."