V prostorih nekdanje prodajalne obutve v Ljubljani je na ogled razstava skrivnostnega uličnega umetnika Banksyja, enega izmed največjih svetovnih umetniških in družbenih fenomenov sodobnega časa. Skrivnostnega zato, ker ostaja njegova identiteta do danes neznana. 

Banksy s svojimi deli opozarja na težke teme, ki so lahko hkrati kombinirane z igrivimi trenutki. Več kot 100 Banksyjevih del si lahko ljubitelji umetnosti ogledajo v pop up razstavišču na Čopovi 14 v Ljubljani, in sicer vse do 21. aprila 2024.

Razstavljena dela so last zbirateljev, ki so jih posodili za razstavo

Banksyjeva dela dosegajo danes na dražbah vrtoglave zneske. Njegovo najdrežje prodano delo ostaja do danes "Love is in the Bin", ki je bilo leta 2021 na dražbi v avkcijski hiši Sotheby's prodano za vrtoglavih 18,6 milijonov angleških funtov. 

Vstopnice za Banksyjevo razstavo je moč kupiti na lokaciji same razstave, Čopova ulica 14 v Ljubljani:
- odrasli: 13,50 €
- študenti, dijaki, upokojenci: 9,50 €
- osnovnošolci: 7 €
- družinska vstopnica (2+2): 37 €

Baksyjeva dela je v Ljubljano pripeljal David Rjazancev, vodja blejske galerije Deva Puri. Razstavljena dela so last zbirateljev Banksyjevih del, ki so jih lastniki posodili za razstavo. Na aktualni razstavi si je moč ogledati tudi dela nekaterih drugih umetnikov, ki so z Banksyjem sodelovali. 

[[image_1_article_62679]]

Na ogled so nekatere Banksyjeve originalne grafike, plakati iz prejšnjih razstav, ovitki za različne Glasbene izvajalce in njegovo sodelovanje s projektom Zhe Simpsons. Obiskovalci se lahko ovekovečijo na štirih Foto točkah in poustvarijo Banksyjevi delo Bomb Hughes.