Deseta jubilejna kriminalka Avgusta Demšarja v posebni oštevilčeni izdaji, izdanih je le 100 izvodov, s posvetilom prvega dne izdaje z avtorjevim podpisom ter vključenim promocijskim avtobusnim izletom v spremstvu avtorja na osrednji kraj zločina na dan zločina iz romana, 9. februarja 2020.

Udeleženci izleta bodo še povsem svežo knjigo prejeli na mestu zločina, kjer jih bo avtor podpisal. Gre za posebno oštevilčeno izdajo, ki bo opremljena z žigom dneva umora. “Kam sežejo lovke zločina še ostaja skrivnost, ki jo bomo skupaj z avtorjem razkrivali po drobcih,” sporočijo v Založbi Pivec.

 Število mest je omejeno, naročila oziroma prijave sprejemajo do zapolnitve mest

SMER: avtobusni prevoz na skrivno lokacijo osrednjega umora iz jubilejne, desete kriminalke Avgusta Demšarja z naslovom CERKEV.
ZBIRALIŠČE: Slomškov trg Maribor, pri kipu Antona Martina Slomška.
DATUM: nedelja, 9. februar 2020.
URA ODHODA: 14.30.

Prijave sprejemajo na: [email protected] ali [email protected].

Izvirna domača kriminalka

Kot zapišejo v Založbi Pivec je Cerkev tipična Demšarjeva kriminalka. Žanrsko gre za še eno izvirno domačo kriminalko tipa kdo je storilec. Zločini se ponovno dogajajo v avtohtonem slovenskem okolju, v Mariboru s širšo okolico, v Prekmurju, na avstrijskem Koroškem in fiktivni vasici Vodnjaki, kjer, vsaj tako je videti, domuje posebne vrste zlo. “V romanu nastopajo vsi glavni liki Demšarjevih romanov (Martin Vrenko, Ivana, Breznik, Miloš, Nika, Drago, Kralj, Levstek in drugi). Deseti, jubilejni Demšarjev roman je obsežnejši, zgodba še bolj kompleksna, zastranitve še bolj presenetljive.”

Umor visokega cerkvenega dostojanstvenika

“Avtor nas posrka v zgoščeno dogajanje in drži v napetosti tudi, ko se posveča odnosom med glavnimi stalnimi liki in njihovi karakterizaciji. Zaplet, ki sproži dogajanje, je umor visokega cerkvenega dostojanstvenika. Še preden se kriminalisti pošteno lotijo dela, sledijo novi umori in kriminalna dejanja,” opišejo. Preiskava se giblje med brskanjem po finančnih mahinacijah mariborske nadškofije, političnimi soliranji tožilca Levstka, trenji med tožilstvom in kriminalisti ter med osebnimi motivi več posameznikov, ki s cerkvijo niso povezani.

Ob osnovni pripovedi Demšar tudi tokrat odpira številne družbeno aktualne teme. Skrajno napeto in intelektualnih izzivov polno branje na poti do razrešitve nadvse zapletenega primera.