Kultura

Brezplačni kino na prostem

Uredništvo , 14.06.17 ob 14:29

To soboto premierno odpira vrata letni kino Minoriti.

Že to soboto, 17. junija, se pripravlja filmsko doživetje na prostem, tokrat v letnem avditoriju Minoriti Lutkovnega Gledališča Maribor. Kljub temu, da se osrednji program prične 8. julija, organizatorji pa bodo prvo projekcijo pripravili že ta vikend, da ob 21. uri v okviru Drava Festivala začutite utrip prihajajočega dogodka.

Osrednja tema filmskega doživetja bodo reke

Brezplačni filmski preddogodek se sklada s tematiko samega festivala, saj bo slika na platnu govorila o reki. Filmsko platno bo otvoril dokumentarec o naši reki, Reka Drava – Darilo narave za vse generacije, ki je nastal v sodelovanju z Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije ter prikazuje kako živa je Drava danes in kdo so tisti, ki si prizadevajo, da takšna tudi ostane. Temu bo sledil celovečerni dokumentarec ameriške produkcije, DamNation. Film o aktivizmu ter razbijanju mita o hidroenergiji kot zelenem viru energije, ki prikazuje tragično zgodbo severno ameriških rek.

Letošnje poletje bo filmsko obarvano

Letni kino Minoriti nastaja v sodelovanju Društva za razvoj filmske kulture Maribor, GT22, Lutkovnega Gledališča Maribor in Mariboxa, ki bodo s skupnimi močmi poskrbeli, da bo poletje tudi filmsko obarvano. Glavni program začne s projekcijo v soboto, 8. julija, kmalu pa bo tudi znan program celotnega poletnega filmskega doživetja.