April je bil mesec praznovanja petletnice skejt-punk skupine Alo!Stari, saj so izvedli dva posebna rojstnodnevna koncerta. Prvi koncert je potekal 18. aprila v Cvetličarni v Ljubljani, drugi pa 26. aprila na Štuku v domačem mestu Maribor.

»Neprecenljivo! Maribor je pač moj Maribor!«

Alo!Stari, slovenski skate-punk prvaki, so 26. marca letos uradno izdali drugi album z naslovom "Sem prii, nič ti neom!". Album vsebuje 12 skladb, ki ostajajo zveste mariborskemu narečju, neposrednosti in kritičnosti skupine. Raznolikost albuma sega od punka do družbeno-kritičnega hip hopa, pri čemer izstopata sodelovanji z Emkejem v skladbi "Nea guši" in z Najo Lipičnik v skladbi "Glavno, da midva sma skup".

Koncert na Štuku je otvoril band Lim smrad in žila, ki so dvorano zagreli na dobri 180oC, preden so Alo!Stari vžgali streho. "Super špil je bil! Težko zdaj povem kaj več... samo, da pridem do malo tekočine! Res hvala Maribor," je za naš medij Maribor24 povedal Tine Matjašič, glas Alo!Stari. "Na oder sem šel ful živčen, v občinstvu sem videl ful znanih fac... ampak na koncu lahko rečem samo neprecenljivo! Maribor je pač moj Maribor!"

"Odzivi na album so super, tudi na tiste pesmi z grdimi besedili," se nasmehne Matjašič in doda: "Sledi pa... ne vem, upam, da bomo čez 2 do 3 leta postregli z novim albumom."